Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Vi inviterer ungdom til verksted om hvordan man lager kortfilm

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Verkstedet er et tilbud til alle elever på 2. og 3. trinn i den videregående skolen i Viken-regionen og en videreføring av opplegget som ble gjennomført skoleåret 2013/2014. Verkstedet vil være verdifullt for både de med og de uten erfaring i å lage film. På en intensiv og underholdende måte vil elevene få en ny forståelse av hva kortfilm er og hvordan man forteller en historie med film. Foredraget varer i tre timer og er både praktisk og teoretisk.

Korfilmskolen 2014/2015

Ingredienser i foredraget:

• Visning av interessante kortfilmer med analyse og samtale
• Introduksjon av de viktigste funksjonene i en filmproduksjon
• Praktiske øvelser med fokus på forarbeid i filmproduksjon; idéutvikling, manus og regi – oppskriften for en god kortfilm
• Gjennomgang av de viktigste virkemidlene man har til rådighet som filmskaper og hvordan disse kan brukes for å fortelle filmen på en personlig måte uavhengig av sjanger

I tillegg vil elevene få en presentasjon av hva Viken filmsenter kan tilby unge filmskapere som ønsker å utvikle seg videre.
Verkstedet gjennomføres på skolen, f.eks. i et klasserom med lerret og projektor.

Hvordan melde seg på verksted:

Sende en epost til ung@vikenfilmsenter.no innen 22. september med navn på skole, antall elever, klassetrinn og to aktuelle datoer for når dere ønsker verkstedet.
NB! Maks 30 elever per verksted. Kortfilmskolen anbefales for 2. og 3. trinn.

Viken filmsenter bekrefter påmelding og datoer innen 26. september.
Verksteder kan bookes i følgende uker: 41, 42, 43, 44, 45, 46

Verkstedene holdes av unge talenter med tilknytning til Viken filmsenter og gjennomføres i samarbeid med Mediefabrikken i Akershus.

Kortfilmskolen gjennomføres med støtte fra Film og Kino.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.