Logo – Viken Filmsenter

Vi søker bidrag til Signaturpitchen 2022For femte gang arrangeres det en nasjonal kortfilmpitch med 70.000 kroner i premiepotten under Kortfilmkonventet i Trondheim, 12. og 13. januar 2022.
Send oss ditt bidrag innen 9. desember!

 


Signaturpitchen 2022

Selve pitchen finner sted onsdag 12. januar i Trondheim og deltakerne må være tilstede fysisk. Til sammen vil inntil 7 deltagende prosjekt velges ut fra ulike norske regioner og konkurrere om en premie på 70.000 kroner gitt av regionale filmsentre i hele landet.

Til gjennomføring av pitchen har hvert prosjekt til sammen 10 minutter (7 minutter pitch + 3 minutter spørsmål) til rådighet.
I sin vurdering av de ulike bidragene skal juryen legge vekt på regissørens egenart, stemme og signatur. Grad av profesjonalitet skal ikke være avgjørende. En mindre erfaren filmskaper skal stille på lik linje med en erfaren. Det er selve prosjektet og signaturstemmen som skal telle. Alle prosjekter vil være i en tidlig fase og juryens vurdering av kunstnerisk verdi og evne til å nå et publikum, skal vektlegges.

Hvem kan delta, og krav til deltagelse

– Hvert regionale filmsenter velger selv ut et prosjekt som deltar i Signaturpitchen 2022. Vil du bli vurdert som Viken filmsenters kandidat må du ha bostedsadresse og virke i Viken filmsenters virkeområde (Oslo kommune og Viken fylkeskommune).

– Signaturpitchen retter seg mot regissører, enten alene eller i samarbeid med manusforfatter/produsent.

–Prosjektet skal være under utvikling, men ikke ha mottatt finansiering fra filmsentre eller filminstitutt ennå.

– Pitchen må ta i bruk visuelt materiale eller levende bilder.

– Prosjektet skal bli en kortfilm (fiksjon) på inntil 15 minutter.

– Pitchen skal kunne foregå på engelsk

Hvert prosjekt har til sammen 10 minutter (7 minutter pitch + 3 minutter spørsmål) til rådighet. Juryen legger vekt på filmskaperens tidligere arbeid (husk legg ved relevante linker og info).

 

Send inn følgende informasjon til konsulent@vikenfilmsenter.no  innen 9. desember.

– Prosjektbeskrivelse /pitchsynopsis

– Visuelt materiale

– Filmskaperens CV (med relevante lenker)

– Profilbilde

Saksbehandling

Søkere vil få tilbakemelding innen 16. desember. Beslutningen om hvem som velges ut til å pitche tas av filmsenterets film- og spillkonsulent i samråd med daglig leder. Dersom ditt prosjekt blir valgt som kandidat til Signaturpitchen 2022, skal du sende inn et synopsis/prosjektbeskrivelse på maks én side som juryen får tilgang til. Ønsker du pitchetrening, eller noen å sparre med i forkant, tilbyr vi også dette.

Kontaktperson

Cecilie Stranger-Thorsen

Film-og spillkonsulent

Telefon: + 47 908 84 212
E-post: konsulent@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.