Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken akademiet 2014/2015

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Nylig ble årets første samling arrangert på Feiring i Akershus. 10 filmtalenter fra Viken-regionen er plukket ut for å delta i programmet som går over ett år Dette er andre gang Viken akademiet gjennomføres. Akademiet er Viken filmsenters viktigste talentsatsning.  Hensikten er å styrke Viken som filmregion og løfte nye stemmer inn i bransjen.

 

En av årets deltakere sier dette om å være en del av akademiet:
– Jeg ser på det å bli tatt opp i Viken akademiet som en fantastisk mulighet til å videreutvikle meg som filmskaper og historieforteller. Når man kommer «rett fra skolebenken» og skal ut i det virkelige liv, er det uvurderlig å ha en mentor gjennom et helt år. En som både kan være en god sparringspartner og som kan dele erfaringer og gi råd. Ved siden av dét, er det veldig givende og inspirerende å bli så godt kjent med de andre deltakerne, noe som også kan resultere i langvarige samarbeid. Man føler tilhørighet til et sted og en flokk, og kan bruke hverandre i utviklingen av prosjekter og dele hverandres erfaringer. Jeg har stor tro på at vi kan gjøre hverandre bedre gjennom dette året.»

I løpet av året vil de også delta på ulike filmfaglige kurs og verksteder. Deltakerne vil jobbe med å utvikle egne prosjekter, og målet er at hver enkelt deltaker skal få støtte til å utvikle og produsere en kortfilm. Viken akademiet avsluttes i juni 2015.

Viken akademiet 2014/2015 består av:

Øivind Næss, Buskerud
Christina Lande, Østfold
Petter Holmsen, Akershus
Rebecca Figenschau, Vestfold
Pia Louise Edvardsen, Akershus
Iselin Saga, Vestfold
Sebastian Søgård, Akershus
Emil Alexander Jensen, Vestfold
Christopher Storvand Stensli, Akershus
Marte Hansen, Buskerud

Les om filmene som ble produsert her.

 

Viken filmsenter arrangerer akademiet i samarbeid med Mediefabrikken i Akershus. Sirin Eide fra Viken filmsenter er fagansvarlig. Anders Fristad Rudolph fra Mediefabrikken er prosjektleder.
Guro Ekornholmen,  Anniken Fjesme og John Einar Hagen er veiledere.

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.