Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken Akademiet

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vi søker nye talenter til vår største og viktigste talentsatsing; Viken Akademiet. Akademiet er for nyutdannede filmskapere (regissører og manusforfattere) med søknadsfrist 29. april og oppstart høsten 2016.

 

Viken akadmeiet 2016-2017 ny utlysning

«Overgangen fra endt utdanning til Akademiet gav meg et viktig løft inn i filmbransjen. Kompetansen og samarbeidspartnerne jeg fikk der har vært avgjørende for min karriere».
Kenneth Karlstad, Viken Akademiet – kull 1

Akademiet 2016/2017 starter opp september 2016. Som deltaker i Akademiet får du gjennom ett år tilgang til ressurser og muligheter som styrker ditt nettverk og din utvikling som filmskaper. Akademiet har hovedfokus på de kreative prosessene innen filmproduksjon.

Tema for samlingene er:
-Personlig utvikling
-Prosjektutvikling og produksjon
-Ledelse, samarbeid og kommunikasjon.

I tillegg til felles samlinger produserer man i løpet av siste halvår en kortfilm med produksjonsstøtte fra Viken Filmsenter og utstyrsstøtte fra Mediefabrikken.

Alle deltakerne får oppfølging fra en personlig veileder og mentor gjennom året. Fagansvarlig for Viken Akademiet er Sirin Eide. Veiledere er i tillegg til Sirin, Guro Ekornholmen og Anniken Fjesme. Anders Fristad Rudolph er prosjektleder.

”Jeg følte meg sett, og kjente at noen hadde tro på meg som filmskaper og historieforteller, noe som ga meg en trygghet til å kunne eksperimentere og teste ut forskjellige ting. Det beste med Akademiet er helt klart alle de flotte folka jeg har blitt kjent med”
.
Christina Lande, Viken Akademiet – kull 2

”Viken Akademiet var en perfekt landing for meg som kom fra studier i utlandet. Akademiet ble en introduksjon til den norske filmbransjen og har åpnet mange profesjonelle dører for meg!”.
Petter Holmsen, Viken Akademiet – kull 2

”Jeg har vanskelig for å se for meg at jeg hadde vært der jeg er i dag om ikke det hadde vært for Akademiet”.
Thea Hvistendahl, Viken Akademiet – kull 1

Hvem kan søke?

For å søke må du ha tilknytning til et av de fire Viken-fylkene Akershus, Buskerud, Vestfold eller Østfold. Du bør ha en grunnleggende utdanning innenfor filmproduksjon og/eller relevant produksjonserfaring. Send inn en skriftlig søknad hvor du forteller om deg selv, og hva slags erfaring og utdannelse du har innen filmproduksjon.

I tillegg må du beskrive motivasjonen for å søke, hva slags filmer du ønsker å lage og hvilke filmer og filmskapere du blir inspirert av. Maks. 3 A4?sider.

Legg også ved arbeidsprøver (filmer, manus etc.)

Søknadskriterier:
– Du er fra Akershus, Østfold, Vestfold eller Buskerud.
– Du har relevant utdanning og/eller erfaring fra filmproduksjon. Aktuelle kandidater vil kalles inn til intervju og opptaksprøver i mai 2016.

Søknaden sendes til: ung@vikenfilmsenter.no

Søknadsfrist: 29. april 2016

Spørsmål om Akademiet kan rettes til: Anders Fristad Rudolph, anders@mediefabrikken.com, 97 797 036. Akademiet gjennomføres i samarbeid med Mediefabrikken og har sin base i Filmparken på Jar.

Bildet er hentet fra «Naked – The Rest Is Drag», regissert av Pia Louise Edvardsen og produsert av Marte Hansen, MaHa Film.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.