Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

VIKEN FILMSENTER – 2, 6 MILL. I NYE TILDELINGER

NB! Artikkelen er flere år gammel!

I årets første tilskuddsrunde ble det i styremøte 16. mars vedtatt å gi tilsagn om totalt 2.635.000 kroner fordelt på 16 prosjekter.

 

Et liv i endring

Det ble registrert 55 søknader i denne søknadsrunden, med et samlet søknadsbeløp på kr. 9.693.308.

I denne søknadsrunden var det en nedgang i antall søknader sammenlignet med søknadsrundene i 2015.

Det var mange sterke søknader innenfor dokumentarfilm; både til produksjon og utvikling i denne søknadsrunden. Dette gjenspeiles i tilskuddene, der over halvparten av samlet tilskuddsbeløp gikk til dette formatet. Det er like mange dokumentarprosjekter som får utviklingstilskudd som produksjonstilskudd, men det er naturlig nok et høyere samlet beløp tildelt til produksjon.

Sammenlignet med forrige søknadsrunde var det en halvering av søknader til utvikling og produksjon av kortfilm. Antall kortfilmprosjekter som fikk tilskudd er likevel nesten like mange som ved forrige runde.

Det ble i denne runden gitt ett tilskudd til manusutvikling for langfilm, og to tilskudd til utvikling av spill/interaktive produksjoner.

Filmkonsulent Kalle Løchen har stått for den kunstneriske og faglige helhetsvurderingen av prosjektene, i samarbeid med produksjonsrådgiver Anne Bergseng. Når det gjelder søknadene om utvikling av langfilmprosjekter var Anne Bergseng inhabil i denne runden og daglig leder overtok hennes rolle for disse søknadene.

For utviklingstilskudd til spill/interaktive produksjoner har den kunstneriske og faglige vurderingen vært gjort av spillkonsulent Kim Daniel Arthur.

Neste søknadsfrist er 15. april 2016.

Tildelingsliste og informasjon om prosjektene finner du her

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.