Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken Filmsenter – 2,2 mill. i nye tildelinger

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken Filmsenter tildelte i styremøte 9. juni 2016 tilskudd på 2.190.000 kroner til 16 prosjekter. Det ble registrert 62 søknader i denne søknadsrunden, med et samlet søknadsbeløp på kr. 10.442.547.

Nonnene i Nordal

Nonnene i Norddal – Iris Film AS, regi Kari Klyve-Skaug

I denne søknadsrunden var det en liten oppgang i antall søknader sammenlignet med første søknadsrunde i 2016.

Det er spesielt verdt å merke seg at kjønnsbalansen er 50/50; sett for de tre hovedfunksjonene regissør, manusforfatter og produsent. Dette er gledelig, og for regissørene er fordelingen nesten lik med 8 kvinner og 9 menn.

Det var mange søknader til utvikling i denne søknadsrunden; særlig innenfor dokumentarfilm. Dette gjenspeiles i tilskuddene, med utviklingsprosjekter innenfor dokumentar som området med flest tilskudd. De største tilskuddene i kroneverdi går til produksjon av kortfilmprosjekter.

Det ble i denne runden gitt ett tilskudd til manusutvikling for langfilm, og ett tilskudd til utvikling av spill/interaktive produksjoner.

Filmkonsulent Kalle Løchen har stått for den kunstneriske og faglige helhetsvurderingen av prosjektene, i samarbeid med produksjonsrådgiver Anne Bergseng. Når det gjelder søknadene om utvikling av langfilmprosjekter var Anne Bergseng inhabil i denne runden og daglig leder overtok hennes rolle for disse søknadene.

For utviklingstilskudd til spill/interaktive produksjoner har den kunstneriske og faglige vurderingen vært gjort av spillkonsulent Kim Daniel Arthur.

Tildelingsliste og informasjon om prosjektene finner du her.

Neste søknadsfrist er 15. september 2016.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.