Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken Filmsenter – 2,4 mill. i nye tildelinger

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vi ser det er et høyt og stigende antall søknader i regionen; på nivå med siste søknadsrunde i 2014. Fra og med 2015 er det åpnet for mulighetene til støtte til lengre formater. Det er mulig å søke tilskudd til dokumentarserier og manusutvikling for langfilm. Av de 83 søknadene var 15 rettet mot manusutvikling for langfilm. Dette er en økning fra første runde i 2015 og vi forventer at tallet på disse søknadene vil holde seg høyt i forhold til hva vi kan gi av tilskudd til dette området.

For formatene kortfilm- og dokumentarfilm er det en jevn fordeling mellom antall søknader om utviklings- og produksjonstilskudd. Vi har i denne runden fortsatt å prioritere produksjonsklare prosjekter, og godt over halvparten av tilskuddene i denne runden går til produksjon. Vi opplever det som viktig å bidra til ferdig produserte filmer for bransjen i regionen.

Det blir gitt tilskudd til utvikling av to spill/interaktive produksjoner.

38% av prosjektene som innstilles til støtte har kvinnelig regissør, som er en liten nedgang fra forrige runde. Ser man alle søknadene samlet, er kvinneandelen 31%.

Filmkonsulent Kalle Løchen har stått for den kunstneriske og faglige helhetsvurderingen av prosjektene, med supplerende vurdering av søknadene om utviklingsstøtte til spill/interaktive produksjoner fra spillkonsulent Kim Daniel Arthur.

Neste søknadsfrist er 15. september 2015. Nærmere informasjon kommer.

Se her for en kortere oversikt over tildelingene.

 

PRODUKSJONSTILSKUDD

Kortfilm

The Lonely Catwalk
Grande produksjon AS, regissør Martine Grande, kortfilm produksjon, tildelt 150 000.
The Lonely Catwalk tar for seg tema som femininitet, seksualitet, makt, myter og diskriminering. Gjennom en bitter og forlatt manns monolog til en liten pike, får vi et innblikk i kvinnerollens plass i historien. Vi møter kvinneskikkelser fra forskjellige tider og forskjellige kulturer.

Eksplosjoner i hjertet
Maha film ved Marte Hansen, regissør Yenni Lee, kortfilm produksjon, tildelt 200 000.
Eksplosjoner i Hjertet er et sårt og vakkert drama om å være ensom tvilling.

Dokumentar

Sånn er jeg og sånn er det, sesong 3
Bivrost film & TV AS, regissør Ilze Burkovska Jacobsen, dokumentarserie produksjon , tildelt 250 000.
Serien har blitt svært godt mottatt av publikum i Norge, og har vært nominert til priser som «Prix Jeunesse» i konkurranse med blant annet BBC. Ambisjonene er å utvikle serien videre ved å:
– Ha med barn fra familier med ikke vestlig innvandrerbakgrunn.
– Ha med barn også med tyngre funksjonsnedsettelser.

Ad Astra
Håskjold Media Larsen, regissør Paul Tunge, dokumentar produksjon, tildelt 50 000.
Ad Astra er en kunsterisk dokumentarfilm som hyller den norske kirke og etterkrigstidens postmodernistiske arkitekter for sin vågale reformering av 50-70 tallets nytenkende kirkebygg. Rå betong og kalde rene linjer i en funksjonalistisk stil var i tråd med samfunnets utvikling, men i sterk kontrast til hva kirken tidligere hadde representert. Filmen portretterer 25 av disse kirkene fra hele landet

Den nakne drømmen
Skofteland film AS, regissør Jan Dalchow, dokumentar produksjon, tildelt 400 000.
I den nakne drømmen vil regissør Jan Dalchow legge ut på en personlig reise for å lete etter svar på hvorfor så mange synes nakenhet er så utfordrende. Det blir en tankevekkende, morsom og noen ganger sjokkerende reise, fra Oslo til San Francisco og enda lenger.

Kayayei
Integral Film og litteratur AS, regissør Mari Bakke Riise, dokumentar produksjon, tildelt 250 000.
I Accra, hovedstaden i Ghana, er det 10 000 kayayeier – levende handlekurver. Dette er jenter fra 6 år og oppover som bærer store fat på hodet slik at damene som handler på markedene har noe å putte de tunge varene sine i. Filmen skal handle om den helten som bor i oss alle. Om de tapre og flotte kayayeijentene, hvordan de overlever og hvordan de prøver å forandre det til det bedre.

 

UTVIKLINGSTILSKUDD

Kortfilm

Vulkan
Ann Holmgren, regissør Ann Holmgren Aurebekk, utvikling kortfilm, tildelt 40 000.
Edith er lei av retningsløse liv. Hun vil forstå Meningen. Hun går ut og spør menneskene om deres svar.

Er du klar?
Tenk.tv AS, regissør Ståle Stein Berg, utvikling kortfilm, tildelt 50 000.
Er du klar? er skildringen av Maj og Jos samliv. Fra unge kjærester, gjennom familietablering, barneoppdragelse, arbeidsliv, pensjonisttilværelse og til alderdom – med replikken «Er du klar» som omdreiningspunkt.

Trykk
Filmfotograf Audun G. Magnæs, regissør Audun G. Magnæs og Elisabeth Kvithyll, utvikling kortfilm, tildelt 90 000.
TRYKK er en konseptuell kortfilm om oppvekst i et samlivsbrudd. Filmen skal fortelles med dokumentarisk materiale, gjennom bruk av abstraksjon og en eksperimentell audiovisualitet.

Dokumentar

Kamera haram
Piraya film AS, regissør Margrete Vinnem, dokumentar utvikling, tildelt 175 000.
Filmen skal følge innspillingen av en kontroversiell spillefilm i Nigeria. I områder terrorisert av bl.a. Boko Haram.

Ikonoklast
Ingofilm Lilja Maria Ingolfsdottir, regissør Øystein Mamen, dokumentar utvikling, tildelt 50 000.
”I am the slime from the video/Oozing out on your living-room floor.” I en verden fylt av bilder, finnes det plass til å drømme?

Dronningen av Burundi
Mpower Foundation DA, regissør Øystein Rakkenes, dokumentar utvikling, tildelt 150 000.
Hun reddet livet til 30 000 mennesker. En hel generasjon betrakter henne som sin mor. Hun bygger sykehus, skoler og snart landets nye Universitet. Men står på regimets dødsliste. Fordi hun sier sannheten om et korrupt, krigshissende regime. Fredspriskandidaten Marguerite vet ikke om hun overlever denne våren.

Rangoon
Filmselskapet AFF AS, regissør Frode M. Skog, dokumentar utvikling, tildelt 115 000.
Jeg startet å lage denne dokumentaren da jeg var 12 år og bodde i Rangoon, i et gammelt kolonihus like ved huset til Aung San Suu Kyi. Da jeg endelig dro tilbake til Burma for første gang på 25 år, forandret denne forunderlige byen livet mitt igjen.

Interaktive produksjoner

The Stargazer Experience
Dwarf Cavern AS, regissør Vojislav Dimitrijevic, utvikling interaktiv produksjon, tildelt 100 000.
The Stargazer Experience is a unique game that will bring you closer to the stars than ever before! The Stargazer Experience puts you into the shoes of an amateur night sky observer who discovers and unlocks the secrets of the night sky through a series of various challenges, levels and trials.

Karma
Lumi Games AS, regissør Erik Bratli Skjoldhaug, utvikling interaktiv produksjon, tildelt 200 000.
”Karma, Influence everything, controls nothing». I Karmaens verden er alt knyttet sammen. Hvordan vil du påvirke enkeltpersoner og i hvilken retning vil ditt samfunn utvikle seg?

Langfilm

Skyggenes Dal
Film Farms AS, regissør Jonas Gulbrandsen, utvikling langfilm, tldelt 100 000.
Skyggenes Dal er en historie om en liten gutts møte med døden, og en mor som konfronteres med vonde minner fra fortiden. Tvil over sine tidligere valg, gjør at hun sendes ut på en søken etter noen, som hun ikke har sett på lenge.

Flukten fra Reitgjerdet
Friland produksjon AS, manus Kathrine Valen Zeiner, langfilm utvikling, tildelt 75 000.
En sann historie om legen som sjokkerte hele Norge da han hjalp en pasient med å rømme fra institusjonen Reitgjerdet, spesialsykehuset for spesielt farlige sinnslidende.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.