Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken filmsenter – 2,8 mill. i nye tildelinger

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenter tildelte i styremøte 12. desember 2016 tilskudd på 2 790 000 kroner til 16 prosjekter. Det ble registrert 75 søknader i denne søknadsrunden, med et samlet søknadsbeløp på 23 623 536 kroner.

 

No man is an island av Ali Parandian (foto: Runar Sørheim)

 

I denne søknadsrunden var det en økning i antall søknader sammenlignet med de tidligere søknadsrundene i 2016. Det er spesielt verdt å merke seg at kjønnsbalansen er god (45% kvinner og 55% menn) sett ut i fra de tre hovedfunksjonene regissør, manusforfatter og produsent.

Det var mange søknader til utvikling dokumentar i denne søknadsrunden. Dette gjenspeiles i tilskuddene, med utviklingsprosjekter innenfor dokumentar som området med flest tilskudd. De største tilskuddene i kroneverdi går til produksjon av kortfilmprosjekter. Det ble i denne runden gitt to tilskudd til utvikling av spill/interaktive produksjoner.

 

Skyggedans produseres av Karivold film

 

Filmkonsulent Kalle Løchen har stått for den kunstneriske og faglige helhetsvurderingen av prosjektene, i samarbeid med produksjonsrådgiver Signe Pahle. For utviklingstilskudd til spill/interaktive produksjoner har den kunstneriske og faglige vurderingen vært gjort av spillkonsulent Kim Daniel Arthur.

Les om prosjektene som har fått tilskudd her.

Neste søknadsfrist er 15. februar 2017.

Se retningslinjer for 2017 her

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.