Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

VIKEN FILMSENTER – 2,8 MILL. I NYE TILDELINGER

NB! Artikkelen er flere år gammel!

I årets siste tilskuddsrunde vedtok styret i Viken Filmsenter AS i styremøte 5. november å gi tilsagn om totalt 2.765.000 kroner fordelt på 16 prosjekter. Det ble registrert 84 søknader i årets tredje søknadsrunde, med et samlet søknadsbeløp på kr. 13.540.217.

I tredje tildelingsrunde ser vi fortsatt et høyt antall søknader i regionen. Det samlede tildelingsbeløpet er noe høyere enn ved de to foregående tildelingsrundene.

I 2015 har det vært åpnet for mulighetene til å søke tilskudd til lengre formater. Av de 84 søknadene var 10 rettet mot manusutvikling for langfilm. Dette er noe lavere enn tidligere i år. Det blir i denne runden gitt ett tilskudd til manusutvikling av langfilm.

For formatene kort- og dokumentarfilm er det i denne runden et høyere antall tildelinger av produksjonstilskudd enn tildelinger av utviklingstilskudd. Det er i denne runden tildelt mest til produksjon av kortfilm; både i antall prosjekter og i tildelt beløp. Vi vurderer fortsatt at det er viktig å bidra til ferdig produserte filmer for bransjen i regionen.

For dokumentarfilm er det noenlunde lik fordeling mellom tildelinger av utviklings- og produksjonstilskudd, men det er naturlig nok et høyere samlet beløp tildelt til produksjonstilskudd.

41% av prosjektene som tildeles tilskudd har kvinnelig regissør, og det er noe høyere enn ved forrige runde. Ser man alle søknadene samlet, er kvinneandelen der 24%.

Filmkonsulent Kalle Løchen har stått for den kunstneriske og faglige helhetsvurderingen av prosjektene, med supplerende vurdering av søknadene om utviklingstilskudd til spill/interaktive produksjoner fra spillkonsulent Kim Daniel Arthur.

Neste søknadsfrist er 31. januar 2016. Nærmere informasjon kommer.

Se her for en kortere oversikt over tildelingene.

 

PRODUKSJONSTILSKUDD

Kortfilm

Gutten er sulten
Eldorado Film AS v/Petter Onstad Løkke, regissør Kenneth Karlstad, tildelt 300 000.
En seksten år gammel guttunge, med et intenst overmot, oppsøker byens kriminelle miljø for å finne seg selv.

Pappa
Gimpville AS v/ John Einar Hagen og Torgeir Sanders, regi Einar Dunsæd og Atle Blakseth, tildelt 300 000.
”Pappa” er en vill og vakker film om alle som har lengta etter faren sin. «Pappa» skal bli en appellerende og aktuell animert kortfilm for barn, med masse tullete og ville actionfantasier godt forankret i en tolkning av hvordan et barn kan oppleve det å savne noen. Basert på en prisvinnende bildebok av Svein Nyhus .

Broke
Bjørn Erik Pihlmann Films Sørensen, produksjon og regi Bjørn Erik Pihlmann Sørensen, manus Einar Sverdrup, tildelt 350 000.
I Skandinavias beste forstad blir tenåringen Pias millionærfar slått konkurs, og familien går i oppløsning. Skjult i en skolesekk ligger en pistol. Ryktet om faren gjør skoledagen smertefull, og hennes posisjon settes på prøve. Klassens mest selvsikre gutt demonstrerer sin styrke, trakasserer Pias beste venn og ydmyker henne. Hun kjemper imot.

Små, søte kaker
Folkefiender v/Petter Onstad Løkke, regi: Christian Norvalls, manus: Line Dalheim, tildelt 180 000.
Når Anne endelig får jobbtilbudet hun har ventet på, velger hun å gjøre opp for arbeidsgiverens uappetittlige oppførsel under jobbintervjuet.

 

Dokumentar

Når jeg hører fuglene synge
Råsalt AS v/ Trine V. Håbjørg, regi, manus: Trine Vallevik Håbjørg, tildelt 75 000.
Dette er en kort, animert dokumentarfilm basert på beretninger om håp og drømmer fra barn og ungdom som har overlevd ekstreme katastrofesituasjoner. De intervjuede barna har overlevd flukten fra krig. Filmen gir en stemme til de som har mistet alt, men som likevel reiser seg og går videre.

Nowhere to hide
Ten Thousand Images AS, v/ Mette Cheng Munthe-Kaas, regi: Zaradasht Ahmed, manus: Hans Husum, Terje Lind Bjørsvik, tildelt 350 000.
Historier om å overleve, ivareta liv, og leve i et Irak der krig er normalen, fienden er overalt, og intet gjemmested er trygt.

My Favorite War
BIVROST FILM & TV AS v/Trond Jacobsen, regi Ilze Burkovska Jacobsen, tildelt 350 000.
My Favorite War er en oppveksthistorie. En animert dokumentarfilm om å finne sannhet, identitet og lojalitet bakom propagandaen fra et autoritær regime. Vi må ta valg også i situasjoner der det ikke finnes noe valg. Historien fortelles med humor og varme, men med et underliggende alvorlig tema.

Fra Barn Til Borger
Sant & Usant AS v/ Eirin Gjørv, regissør Janne Lindgren, tildelt 150 000.
Max og Sofia er 5 år når de skal starte i 1. klasse i Norge. Det blir deres første møte med et system som har klare ambisjoner for hva de skal lære og hvordan de skal oppføre seg, og hva de må legge fra seg nå som de nå skal bli skolebarn.

 

 

UTVIKLINGSTILSKUDD

Kortfilm

Kald Kropp
MaHa Film AS v/Marte Hansen, regi og manus Petter Holmsen, tildelt 50 000.
Odd er ikke helt skapt for å jobbe i begravelsesbyrå, men ønsker å vise seg for den etablerte enern, Karl-Henrik! Handlingsforløpet går over en arbeidsdag, der vi ser disse to gravferdskonsulentene mens de følger en død mann fra likkjelleren på sykehuset, gjennom stell og nedlegg, til en syning i den lokale kirken.

Sandkassa
Animidas produksjon AS, v/Åsmund Janøy, manus Åsmund Janøy og Christian Wiik Gjerde, tildelt 50 000.
Sandkassa er en kortfilm for barn som bruker innovative grep for å illustrere barns grenseløse fantasi, kreativitet og evne til å blåse liv i sine leker. Når leken starter for en gjeng barnehagebarn, blir vi med inn i sandkassens eget mikro-univers og lekene får både hensikt, ansikt og stemme – alt orkestrert av ungenes lek og fantasi.

 

Dokumentar

iHUMAN
Flimmer film AS v/Lars Løge , regi Tonje Hessen Schei, tildelt 100 000.
Kunstig intelligens, digitaliserte hjerner, personaliserte operasjonssystemer og virtuelle orgasmer. Vi lever i en tid hvor vår hverdag og vår generelle menneskelige eksistens står overfor reelle utfordringer

In the Name of Money
Mechanix Film AS v/Hege Dehli, regi: Hege Dehli, tildelt 100 000.
«In the Name of Money» vil sette fokus på pengestrømmen fra handel med verdens råvarer. En hemmelig og skjult verden. Med fokus på gruve- og oljeindustrien og måten de multinasjonale selskapene opererer i det globale marked. Filmen vil vise hvordan dette påvirker vår verden ved å forårsake klima forbrytelser, korrupsjon, skatteunndragelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Våre Historiske Auge
Iris Film AS v/Kari Klyve Skaug, regi Kari Klyve Skaug, tildelt 35 000.
Filmen tek utgangspunkt i fargefilmane som Eva Braun, elskarinna til Adolf Hitler, tok opp på sin Noregsferie sommaren 1939. I prosjektet rettar vi merksemda mot den endringa som skjer i oss når vi forstår kven sitt blikk vi deler. Det opnar eit rom i persepsjonen av filmane som gjer det mogeleg å utforske korleis det kollektive minne formar måten vi ser på.

Nødhjelpscowboyen
Visions AS v/Aslak Aaarhus , regi Aslak Aarhus, tildelt 75 000.
Fergekaptein Jan Kolaas rømmer fra alt når ekteskapet havarerer. Han mønstrer på som hjelpearbeider i verdens farligste områder. I 23 år står Jan på for folk i ekstreme kriser. All dramatikken gjør ham sterkere, nærmest usårbar. Så smeller det. Angsten overskygger alt. Hva skjer når du gang på gang utsetter deg for livsfare i det godes tjeneste? Den menneskelige kostnaden snakker vi lite om.

 

LANGFILM

Rampus
Nice View Studio AS v/ v/ Pål Terje Rørby, Øyvind Steensen og Eirik Bergesen, tildelt 100 000.
Menneskenes misbruk av naturen får trollene til å reise seg og slå hardt tilbake. Vennskapet mellom trollbarnet Rampus og en menneskegutt er det eneste som kan redde freden.

 

INTERAKTIVE PRODUKSJONER

Elias og jakten på nordlyset
Ravn Studio AS v/Stine Wærn, manus Tinka Town, tildelt 200 000.
Bringer redningsskøyta Elias’ fantastiske verden til live med fysiske spillfigurer, i et eventyrspill med redningsoppdrag, båtrace og minispill. En ny og spennende konsollspillopplevelse på brett.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.