Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken filmsenter 5 år

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenter har siden oppstarten i 2012 gitt tilskudd til omtrent 250 ulike prosjekter innen kortfilm, dokumentar og spill.  Vi markerer våre 5 år med en bransjedag på Sentralen i Oslo den 12. juni, arrangert i samarbeid med festivalen Oslo Pix og Rushprint.

 

 

Norske dokumentarfilmer har hentet hjem betydningsfulle priser fra inn- og utland i løpet av disse 5 årene og filmsenteret har bidratt med finansiering til blant annet disse produksjonene:

Nowhere to hide – IDFA vinner 2016
Dugma – The Button – Amandapris 2016 og Gullstolen/Kortfilmfestivalen 2016 for beste dokumentar
Tvillingsøstrene – Publikumsprisen ved IDFA 2013 og Gøteborg Internasjonale filmfestival 2014
Drone – Amandapris 2015 for beste dokumentar
69 minutter av 86 dager – Pris ved HotDocs Toronto 2017 og special mention ved CPH:DOX 2017

Disse titlene og deres gjennomslag synliggjør viktigheten av gode dokumentarfilmer, nye perspektiver og sterke fortellerstemmer. Kortfilmer og spill med tilskudd fra Viken har også markert seg nasjonalt og internasjonalt.

I løpet av årene som er gått har vi spisset våre tilskuddsordninger og utviklingsprogrammer for å få større effekt. Regionen rundt Oslofjorden har mange sterke bransjeaktører og gode prosjekter som konkurrerer om begrensede tilskuddsmidler. Som filmsenter ønsker vi å gjøre en forskjell og representere et viktig tillegg til nasjonale ordninger i Norsk filminstitutt.

Viken filmsenter ble etablert i 2012, av Vestfold, Østfold, Buskerud og Akershus fylkeskommuner. Fra 2017 kom Oslo kommune med og regionen rundt Oslofjorden er samlet i ett filmsenter. Vi har nå en situasjon der alle landets fylker er samlet i 7 filmsentre.

Med hele landet samlet i filmregioner er det på tide å tenke nytt om hvordan regional og nasjonal filmsatsing spiller sammen.

I løpet av bransjedagen den 12. juni settes søkelys på hvilke fortellinger vi trenger, Oslos ambisjoner som filmby og betydningen av Viken filmsenter for byen og regionen rundt.

Vi avslutter dagen med en markering i anledningen Vikens 5-årsjubileum og håper å se mange av dere der.

Se program for bransjedagen her!

 

Oslo Pix viser også i anledning 5-årsjubileumet et utvalg av de beste kortfilmene fra regionen søndag 11.juni kl. 15.30.  Pix kort: Viken spesial 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.