Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken filmsenter samler hele regionen rundt Oslofjorden

NB! Artikkelen er flere år gammel!

I dag fredag 2. desember ble det avholdt ekstraordinær generalforsamling i Viken filmsenter. Ønsket om å få Oslo inn i Viken filmsenter har nå blitt virkeliggjort. Fra og med 1. januar 2017 er Oslo kommune formelt medeier i Viken filmsenter.

generalforsamling-viken-filmsenter-2-desember-2016

Foto: Nina Holtan

-Oslo har lagt frem en egen filmmelding hvor det å knytte seg til Viken filmsenter var et av punktene. Vi er glad for velkomsten vi har fått, det er naturlig og på høy tid at Oslo blir med i filmsamarbeidet sammen med resten av regionen, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen. – Oslo har 80 % av norsk filmbransje og det er viktig at vi samarbeider om film som er et felles satsingsområde.

Viken filmsenters tilbud til film- og spillbransjen og unge talenter har frem til nå vært forbeholdt eierfylkene Akershus, Buskerud, Østfold og Vestfold. Nå åpnes dørene for søkere fra Oslo. Med dette er hele landet dekket av tilbudet et regionalt filmsenter gir.

-Det er flott at Oslo blir med på Viken-laget, og vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet som står foran oss med å forvalte tilskuddsmidler for hele regionen samlet. Med dette blir vi det største regionale filmsenteret i landet – og med størst andel av den nasjonale bransjen! sier en entusiastisk daglig leder Ånund Austenå.

Hva tilskudd og tiltak kan bety for et prosjekt ble tydelig da dokumentarfilmen ”Nowhere to hide” nylig mottok den prestisjefulle prisen for beste kinodokumentar på verdens største dokumentarfilmfestival IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam). Filmen deltok i utviklingsprogrammet ”Veier ut av Viken”, og når dette programmet starter opp på nytt i 2017 vil også prosjekter fra Oslo kunne søke.

-For meg har utviklingsprogrammet ”Veier ut av Viken” vært utrolig lærerikt. Blikkene til vår entusiastiske finske veileder Iikka Vehakalahti og danske Freddy Neumann har vært til uvurderlig hjelp både for å tydeliggjøre retningen på prosjektet, gjøre oss trygge på vinklingen og finne den riktige veien ut til et større publikum, sier produsenten Mette Cheng Munthe Kaas fra selskapet Ten thousand images.

Viken filmsenter utarbeider nå nye retningslinjer. Arbeidet sluttføres i desember og vil presenteres på et informasjonsmøte for bransjen i Oslo 9. januar 2017.

-Selv om vi er et forvaltningsorgan er det også viktig for oss å være et samlende sted og en møteplass for bransjen, hvor vi kan inspirere filmskapere og bidra med sterkt faglig innhold for å løfte nyskapende og kunstneriske prosjekter av høy kvalitet, avslutter Ånund Austenå.

Les også artikkel i Dagsavisen Fremtiden her

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.