Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken Filmsenter tildeler for første gang 13 fordypningsstipender

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Filmsenteret åpnet i vår en mulighet til å søke om fordypningsstipend og mottok hele 82 søknader til fristen 1. juli.  Søknadene var av gjennomgående høy kvalitet og 13 utøvere har nå fått innvilget stipender på til sammen 610.500 kroner.

 

Fra prosjektet «Kven si dotter er du?» av Astrid Alma Aakra

Intensjonen bak fordypningsstipendet er at det skal gi utøverne det nødvendige pusterommet mange har behov for i det kreative og kunstneriske arbeidet, sier daglig leder Ånund Austenå.

Dette er spesielt viktig i nyskapende prosjekter fordi det er stor risiko forbundet med den typen prosjekter. Ingen kan med sikkerhet vite om det kreative arbeidet leder fram til et vellykket resultat eller ikke. Uansett må gode metoder, godt håndverk og god gjennomføringsevne ligge i bunnen hos utøverne. Og så kommer det noe ukjent i tillegg, fortsetter Austenå.

Dette ukjente ønsker vi som filmsenter å lete etter i søknadene og legge til rette for ved å tilby fordypningsstipendet. Utøverne tar en risiko ved å ville utforske, lete, fordype seg og utvikle nye prosjekter og vi bidrar fra vår side med dette pusterommet stipendet kan være.

Gjennomgangen og prioriteringen av søknadene er gjort av Gunhild Enger, som selv virker i feltet og dermed kjenner til mange av de utfordringene utøverne til en hver tid står ovenfor.

13 stipender, fordelt mellom uttrykk som fiksjon, animasjon, dokumentar, essayfilm og Virtual Reality, ble innvilget 17. august 2017.

 

Her er de 13 mottakerne av Viken filmsenters fordypningsstipend:

 

Petter Aaberg, dokumentarprosjekt

Astrid Alma Aakra, animasjonsprosjekt

Sara Eliassen, essay /dokumentarprosjekt

Itonje Guttormsen, fiksjonsprosjekt

Julia Lindström, fiksjonsprosjekt

Halkawt Mustafa, dokumentarprosjekt

Kajsa Næss, animasjonsprosjekt

Egil Paulsen, Virtual Reality-prosjekt

Benjamin Ree, dokumentarprosjekt

Adrienne Seet, fiksjonsprosjekt

Birgitte Sigmundstad, dokumentarprosjekt

Paul Tunge, fiksjonsprosjekt

Kathrine Valen Zeiner, fiksjonsprosjekt

 

 

Publisert 18. august 2017

 

 

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.