Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken PRO – første samling gjennomført

NB! Artikkelen er flere år gammel!

I går var første samling for Viken PRO – Viken filmsenters utviklingsprogram for produsenter. Programmet vil gå over fire samlinger og ta for seg områdene: finansiering, gjennomføring av produksjonen, distribusjon og lansering og til slutt lederskap og selskapsdrift.

Det ble en særdeles vellykket samling med finansieringsstafett, veiledning av prosjekter, casestudies og samtaler rundt finansiering. En stor takk til veilederne på denne samlingen; Hege Dehli, Trond Jacobsen, Isak Eymundsson og Lise Fearnley. Neste samling blir til høsten og vi gleder oss allerede.

 


Deltakere dokumentargruppa:

Audun Skaug (38)
Siviløkonom fra Ecole des Hautes Etudes Commerciales à Paris (HEC) og en bachelor i økonomi og administrasjon fra Bergen med arbeidserfaring fra norsk og internasjonalt næringsliv. Daglig leder Iris Film AS.

Julia Dahr (29)
Bachelor i internasjonale studier fra UiO og master i Screen Documentary fra London. Har tidligere deltatt på utviklingsprogrammer som: Doc.Incubator, GoodPitch Kenya 2016 og ESoDoc.

Dag Rye (44)
Ledelse i scene ,TV og film fra BI og bachelor Markedsøkonom. Har mye produksjonsledererfaring, i tillegg til erfaring som skuespiller, og bakgrunn som kommunikasjonsrådgiver. Daglig leder i Blylaget film AS

Mette C. Munthe Kaas (45)
Grunnfag medievitenskap fra UiO, bachelor of Arts fra USA. Har 20 års erfaring som klipper av dokumentarfilm. Vant hovedprisen i IDFA 2016 for filmen Nowhere to hide. Daglig leder i selskapet Ten Thousand Images AS.

Guro Sollie Hansebakken (26)
Høgskolen i Volda – bachelor i Media, IKT og Design Har vært leder for Den norske dokumentarfilmfestivalen, tidligere økonomi og sponsoransvarlig. Har også bakgrunn som journalist fra avis og radio. Daglig leder i Puffin Film AS.

Bård Kjøge Rønning (39)
Mastergrad i religionshistorie med bachelor i statsvitenskap,  frilansjournalist for VG, Dagsavisen, Ny Tid, Kamille og Bokvennen litterært magasin. Diverse utstillinger og ulike oppdrag som bokillustratør. Driver selskapet Antipode Films AS.

Jonathan Borge Lie (35)
Utdannet ved Volda og har en bachelor i sosialantropologi. Har jobbet på flere TVprogrammer og vært prosjektleder for festivalen Human Rights Human Wrongs. Kommer fra jobb i Flimmer film, og er nå daglig leder og produsent i Volt Film AS.

Veiledere for dokumentargruppa denne samlingen var:

Hege Dehli produsent og daglig leder i Mechanix Film.
Hege er utdannet fra filmskole Paris og Vancouver. Hun har jobbet mer enn tjue år i fransk TV. Hun har lang produksjonserfaring, og filmene hennes har vært vist på et titalls festivaler, TV-kanaler og kinoer verden over.

Trond Jacobsen produsent og er daglig leder i Bivrost film og TV
Trond er utdannet fra Høgskolene i Volda og på Lillehammer. Han har mange års erfaring som produsent og er daglig leder i Bivrost film og TV. I 2010 vant han Gullruten for beste TV-dokumentar.

 

Deltakere og veiledere på Viken PROs første samling 27. april 2017

Deltakere fiksjonsgruppa:

Kristoffer Vittersø (29)
Utdannet produsent fra Den norske Filmskolen 2013-2016, og har også en bachelor i medievitenskap. Jobber i dag som juniorprodusent hos Nordisk film, men produserer også for Folkefiender og Frokostfilm.

Nina Barbosa (29)
Utdannet produsent fra Den norske Filmskolen 2011-2014 og fra Escuela Superior de Comunicación CEV i Madrid. Driver selskapet Barbosa Film, men har også mye annen produksjonserfaring gjennom andre selskaper. Deltok på Young Nordic Producers Club – Cannes Film Festival i 2016

Mathis Ståle Mathisen (35)
Master i Film og TV produksjon fra NTNU. Produsent og daglig leder i Rein film. Har produsert flere kortfilmer, spillefilmer og vært co-produsent på NRK Dramas serie Monster som nærmer seg premiere.

Ingvild Evjemo (36)
Utdannet i kunsthistorie fra universitetet i Bergen, Filmvitenskap på Høgskolen i Lillehammer og har en master fra Kunsthøgskolen i Oslo. Har jobbet med filmproduksjon for ulike selskaper med spillefilm og reklame siden 2004 og jobber nå for Motion Blur Films AS.

Bendik Heggen Strønstad (33)
Har produsert spillefilmen Thale (2012) i tillegg til flere kortfilmer. Var Producer on the move i 2016, og deltok i Nordisk Film og TV fonds Nordic genre boost i 2015. Deltok på Berlinale Talent Campus i 2011. Er produsent og daglig leder i selskapet Yesbox Productions AS.

Christine Robsahm (51)
Mastergrad i Creative Media fra Australia. Bachelor i pedagogikk fra Den norske Balletthøyskole. Har jobbet med filmproduksjon som Script Supervisor i Norge og Australia. For tiden ansatt som produsent for Jan Vardøens selskap Beacon Isle Films.

Veiledere for fiksjonsgruppa denne samlingen var:

Isak Eymundsson produsent i Ape & Bjørn
Isak er produsent og utdannet fra Den norske filmskolen. Han jobber til daglig som produsent i Ape & Bjørn og var produsent på The Committee – en av de få kortfilmene som er co-produsert mellom Norge, Sverige og Finland.

Lise Fearnley produsent Mikrofilm
Lise er produsent i Mikrofilm, og var med på å starte selskapet for over tjue år siden. Hun er av Norges mest erfarne animasjonsprodusenter, og var produsent på filmen Den danske dikteren som vant Oscar i 2007 og på Moulton og meg som var Oscarnominert i 2015.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.