Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken UNG – filmkonkurranse x 2

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Har du en filmskaper i magen? Har du laget en film eller sitter du på en god idé til en kortfilm? Viken Filmsenter og Mediefabrikken inviterer ungdom mellom 15 og 20 år til delta på årets to store filmkonkurranser!

 

VikenUng_Filmkonkurranse_Banner_300x180_uten-tekst_150ppi

Hvordan foregår idékonkurransen?

Send oss en kort prosjektbeskrivelse på maks 400 ord, der du beskriver ideen og hvilken sjanger du ser for deg (dokumentar eller fiksjon). Du står fritt i valg av tema, men ideen må være tiltenkt kortfilmformatet.

  • Søker må ha tilknytning til enten Akershus, Østfold, Vestfold eller Buskerud. Søker kan sende inn bidrag alene eller i gruppe bestående av maks 3 personer.

De beste ideene blir plukket ut og invitert til å pitche prosjektet for en utvalgt jury. Vinneren av idékonkurransen kåres på grunnlag av pitchen. Hvert prosjekt får 7 minutter til å presentere. Presentasjonen kan inneholde muntlig fremlegg, filmklipp, bilder eller annet materiale som er med på å definerer ideen.

Vinneren kunngjøres etter avsluttet konkurranse, og vil bli premiert med 15 000 kr. i produksjonstilskudd i tillegg til mentorveiledning til en verdi av 5 000 kr.

Hvordan foregår filmkonkurransen?

Konkurransen er åpen for alle som har laget dokumentar, musikkvideo eller kortfilm i løpet av høsten 2015/våren 2016. Filmens varighet må være maks 6 min. Tematisk sett står du/dere relativt fritt, men filmen må være laget av ungdom med tilknytning til enten Akershus, Østfold, Vestfold eller Buskerud.

Send oss filmen i filformat H.264/MPEG-4 eller via Vimeo/Youtube. Vi ber i tillegg at mailen inneholder informasjon om filmskaper, øvrig stab og skuespillere, samt innspillingssted og innspillingsperiode.

Alle innsendte filmer vil vurderes av en filmfaglig jury.

Vinneren kunngjøres etter avsluttet konkurranse, og vil bli premiert med gavekort fra Apple Store til en verdi av 20.000 kr.

Vær obs på at filmer med bruk av musikk som ikke er godkjent av rettighetshaver, ikke vil bli vurdert. Les mer på
Les mer om bruk av musikk i film her

 

Hvordan delta?

Send inn ditt bidrag til ung@vikenfilmsenter.no innen fredag 20. mai:

For filmbidrag – merk mailen med: Viken Ung FILM
Mailen skal inneholde film eller lenke til film + informasjon om filmskaper/e (tilhørighet fylke, alder, nåværende bosted), øvrig stab, skuespiller, tillatelse for bruk av musikk samt hvor og når den er laget.

For idé – merk mailen med: Viken Ung IDE
Mailen skal inneholde prosjektbeskrivelse (maks 400 ord), informasjon om idéskaper/e (tilhørighet fylke, alder, nåværende bosted)

For øvrige henvendelser tilknyttet konkurransene, ta kontakt med
marte@mediefabrikken.no
+47 909 70 736

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.