Logo – Viken Filmsenter
Viken UNG-filmstipend

Viken UNG-filmstipend

Viken UNG-stipendet er for filmskapere mellom 15 og 26 år som ønsker å realisere et prosjekt. Stipendet skal gi flere unge filmskapere muligheten til å øve seg.

Stipendet skal gå til å utvikle, produsere og ferdigstille filmprosjekter på maks 15 minutter. Hva slags film du vil lage – og hvor du vil vise den – er opp til deg. Vi er åpne for alle formater og visningsplattformer.

Prosjektene som mottar stipend får også veiledning fra Mediefabrikken, og muligheten for å låne gratis produksjonsutstyr.  

Maksimalt stipendbeløp er: 

– kr 10 000 for filmskapere fra 15 til 20 år 

– kr 25 000 for filmskapere fra 20 til 26 år 

Sett deg nøye inn i hva søknaden skal inneholde og våre retningslinjer før du søker.

Retningslinjer
Last ned logo

 

Vi har laget et enklere søknads- og rapporteringsforløp for den yngste aldersgruppen. Velg «Viken UNG-filmstipend (15-20 år)» i vår søknadsportal dersom du tilhører denne aldersgruppen.

Alle kvalifiserte søkere inviteres til en samtale om prosjektet etter at søknaden er sendt inn, og før endelig behandling.

 

GÅ TIL SØKNADSPORTAL

 

NB! Ettersom vi ikke ønsker at filmsenterets tilskuddsordninger overlapper hverandre er det ikke mulig å finansiere opp et Viken UNG- prosjekt med tilskudd fra ordningen for audiovisuelle verk. Dersom et Viken UNG-prosjekt skal utvides/videreutvikles til et større verk må derfor all rapportering vedrørende stipendet være innlevert og godkjent, før ny søknad sendes filmsentrets tilskuddsordning for audiovisuelle verk.

 

Lurer du på hva som skal med, eller trenger du inspirasjon til hvordan du kan skrive søknaden?

Våre kolleger i Mediefabrikken har laget to inspirasjonstekster  med tips til hvordan du skriver produksjonsnotat og reginotat.  Du kan også se noen av de ferdig filmene laget med Viken UNG-stipend her.

Viken Ung-filmstipend gjennomføres og administreres av Mediefabrikken på oppdrag fra Viken Filmsenter AS. Alle møter om stipendet gjennomføres derfor i Mediefabrikkens nye lokaler på Tanken (Eyvind Lyches vei 13B) i Sandvika.

 

Har du spørsmål om stipendet eller hvordan du søker?

Kontakt

Remi Antonsen

Koordinator Viken UNG-filmstipend
Telefon: +47 410 85 640
E-post: ung@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.