Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken Ung Pitch LIVE, online 25. mars 2021

NB! Artikkelen er flere år gammel!

For første gang arrangerer vi pitchekonkurranse i regi av Viken Ung-stipendet! Deltakerne får inntil fem minutter til å presentere sin pitch, og juryen vil få tre minutter med tilbakemeldinger og eventuelle spørsmål. Pitchen gjennomføres online via Zoom. Vinneren annonseres samme dag kl. 21.00.

 

 

Viken UNG-Pitch LIVE

Mediefabrikken og Viken filmsenter inviterer unge regissører, manusforfattere og produsenter til å presentere sine kortfilmprosjekter online for en jury og et publikum.

Inntil ni prosjekter vil bli invitert til å delta i pitchekonkurransen. Vinneren mottar et produksjonsstipend på kr 30 000 basert på juryens vurdering.

Deltakerne får inntil fem minutter til å presentere sin pitch, og juryen vil få tre minutter med tilbakemeldinger og eventuelle spørsmål. Pitchen gjennomføres online via Zoom torsdag 25. mars fra kl. 18.00 – 20.00. Vinneren annonseres samme dag kl. 21.00.

 

Pitchetrening 

I forkant av Pitchen vil deltakerne få hjelp til pitcheforberedelser av Guro Ekornholmen og Anniken Fjesme, som jobber som veiledere på Mediefabrikken. Pitchetreningen vil ha fokus på å bli kjent og å utvikle hverandres prosjekter i tillegg til å forberede pitchene. Workshop holdes online onsdag 24. mars fra kl. 09.15-15.30.

 

Krav til søker

 

 • Du må være mellom 20 og 30 år
 • Du må ha bostedsadresse i Viken fylkeskommune eller Oslo kommune
 • Prosjektet må være gjennomførbart innenfor rammene av beløpet vinneren tildeles
 • Prosjektet må være i utvikling
 • Prosjektet kan være fiksjon, musikkvideo eller dokumentar
 • Søkeren må være tilgjengelig 24. og 25. mars for pitcheforberedelser, teknisk gjennomgang og pitch
 • Deltakerne må være innstilt på å bidra i utviklingen av de andre deltakernes prosjekter og pitcher under workshopen
 • Prosjektet kan ikke ha mottatt eller motta finansiering gjennom andre støtteordninger som forvaltes av Viken Filmsenter eller NFI

 

Søknaden skal inneholde

 

 • Arbeidstittel, sjanger og estimert lengde på prosjektet
 •  Foreløpig logline
 • Inntil én A4- side synopsis, prosjektbeskrivelse eller idé
 • Inntil én A4- side om det du foreløpig vet/ønsker om planer for stab, fremdrift, gjennomføring og bruk av stipendet
 • Bilde av den/de som skal pitche
 • Kort bio om den/de som skal pitche (maks fire setninger)
 • Én link til tidligere arbeid (valgfritt)

 

Annen viktig informasjon

 

 • Pitchekonkurransen og workshopen i forkant vil foregå på Zoom
 • Hver pitch varer i inntil fem minutter. Spørsmål og kommentarer fra juryen vil vare i inntil tre minutter
 • Det vil ikke være anledning til å vise visuelt materiale under pitchen, men hver deltaker kan velge en bakgrunn på Zoom som passer til filmens univers. Dette er valgfritt
 • Prosjektet trenger ikke være ferdig utviklet
 • Pitchen skal ikke være ferdig forberedt til søknaden, heller ikke til workshopen
 • Bruken av vinnerstipendet skal dokumenteres
 • Pitchekonkurransen er åpen for øvrig publikum.

 

Påmeldingsfristen var 10. mars 2021 og deltakerne er nå valgt ut. 

 

Ønsker du å delta som publikum? Meld deg på her

 

Moderator og jury

 

Moderator for pitchen er skuespiller og manusforfatter Vilde Moberg. Vi er også glade for å annonsere at Roar Uthaug, Adel Khan Farooq og Mirjam Thorkelsdottir skal sitte i juryen.

 

Vilde Moberg (28) er skuespiller og manusforfatter utdannet ved Teaterhögskolan i Luleå i Sverige. Etter endt utdannelse har hun medvirket i en rekke teater og TV- produksjoner både i Norge og Sverige, bland annet i «Beck», «Vår tid är nu» (SVT) og hatt ledende roller i klassikere som «Kirsebærhagen» og «Spelleman på taket» (Smålands musik och teater). Hun manus- og regidebuterte våren 2018 med kortfilmen «Sunlit Nights» som ble utvalgt til den prestisjetunge filmfestivalen Outfest Los Angeles.

 

 

Roar Uthaug (47) gikk ut fra Den Norske Filmskolen i 2002. Eksamensfilmen hans «Regjeringen Martin» ble nominert til Student-Oscar. Uthaug debuterte med spillefilmen «Fritt Vilt» i 2006 som ble en kinosuksess i Norge. «Flukt» (2012) ble solgt til mer enn 70 land og Roar havnet på Variety’s liste «10 Euro Directors To Watch». «Bølgen» (2015), den første skandinaviske katastrofefilmen, var den mest besøkte kinofilmen i Norge det året og ble plukket ut som det offisielle norske Oscar-bidraget. I 2018 gjorde Roar sin første Hollywood-film «Tomb Raider» med Oscar-vinneren Alicia Vikander i hovedrollen. Uthaug har dessuten regissert TV-serien «Mammon» og en lang rekke reklamefilmer verden rundt.

 

Adel Khan Farooq (29) er utdannet journalist ved Oslo Met. Adel har jobbet på flere dokumentarprosjekter, og i 2017 debuterte han som regissør med «Den norske islamisten», som ble vist på festivaler i hele verden. Flere av hans kortfilmer er vist på NRK og Nettavisen. Han er for øyeblikket i produksjon med animasjonsfilmen «Kakerlakkene» med Mikrofilm og spillefilmen «Ulven». Samtidig utvikler han nå sin andre spillefilm sammen med Barbosa-film.

 

Mirjam Sveinbjörg Thorkelsdottir (22) er en halvt islandsk og halvt Albansk filmregissør. Hun gikk ut fra Westerdals Oslo i 2020. Mirjam har helt siden 12 årsalderen laget en rekke kortfilmer. Mijam vant i 2020 beste kortfilm, med filmen «Tape», i kategorien Next Nordic Generation på filmfestivalen i Haugesund.

 

 

 

 

 

Her er deltakerne som skal pitche sine prosjekter 25. mars:

 

Silje Reistad (28)

Silje har bakgrunn som skribent, journalist og skuespiller, og er en del av filmselskapet «Point of View.» I fjor produserte hun kortfilmen «Utslippsdagen» som har premiere i 2021. Silje brenner for lekne historier som underholder, som gjør at seeren trekker på smilebåndet og glemmer verden rundt for en liten stund, men som samtidig gir ny innsikt og forståelse for andre mennesker.

En kontaktsøkende og sosial jente forbereder seg til 30-årsfeiring under en pandemi. Dagen før går byen inn en lockdown, og ingen gjester kan komme. Lokalet kan ikke avbestilles, og mat til 50 personer er betalt. Kan hun få til en feiring likevel?

 

Mari Østavik (25)

Mari er utdannet skuespiller ved The American Academy of Dramatic Arts i Los Angeles, og fullfører våren 2021 en bachelorgrad i filmregi ved NSKI Høyskole. Hennes tidligere arbeid som manusforfatter har vært nominert til bl.a. Best International Short Film ved BFI Future Film Festival, og hennes tidligere kortfilmer har blitt utvalgt til HER International Film Festival. Mari har en nysgjerrig tilnærming til mennesker og historiefortelling, og tematikk som ensomhet, identitet og tilhørighet er noe som går igjen i filmene hennes.

Når Mia (25), som for et par år siden flyttet tilbake til Oslo etter studier i Barcelona, får besøk av sin tidligere bokamerat Valeria (26) blir gamle konflikter brakt til overflaten mens de unge kvinnene igjen lever oppå hverandre i det som skulle vært en kjærlig gjenforening.

Marlon Valdes Langeland (21)

Marlon er en ung skuespiller fra Gamlebyen i Oslo. Han har vært med i en rekke film-og Tv produksjoner som blant annet “Twin” (2019) med Kristoffer Hivju i hovedrollen, og Marlons Journey (2018) i samarbeid med Norsk flyktninghjelp. Kanskje aller mest kjent er han for rollen som Jonas i “SKAM” (2015). Marlon har drevet med musikk og drama siden han var 5 år.

En ung skuespiller kjemper for å uttrykke sin identitet i en bransje delt i svart-hvitt.

 

 

 

 

Aurora Nossen (26)

Aurora debuterer i år som regissør og manusforfatter med kortfilmene “Det er lov å si nei” & “Two faced”. Tidligere var hun produsent på musikalen “Into The Woods” (2018), og med-produsent på “Macbeth” (2020). Aurora er utdannet skuespiller ved Bristol Old Vic Theatre School og har en bachelor i Arkitektur fra Arkitektur og Design-høgskolen i Oslo.

Filmen følger Silje og Jens og deres kamp om å fortsette å være søsken. Når mamma og pappa går fra hverandre med hvert sitt barn får de beskjed om at de ikke er søsken lenger, men vann er tykkere enn blod i dette tilfellet, og til tross for foreldrenes advarsler og utfordringene de støter på, finner de tilbake til hverandre.

 

Karen Rødland Thowsen (21) 

Karen går nå første året på Bachelor i Skuespill ved Westerdals. Hun har spilt skuespill siden hun var 9 år og har i løpet av den tiden vært med i mange teaterforestillinger, kortfilmer, studentfilmer, TV-serier, piloter og musikkvideoer. I 2018 studerte hun ett år Acting and Performance på University for the Creative Arts i England, før hun i 2019 tok et årsstudium i medievitenskap på UiB.

Et ungt par har bosatt seg i en liten bygd på vestlandet for å være alene i hverandre. De kjemper for å redde det som er igjen av forholdet, men etter at en ensom jente flytter til bygden, blir det vanskelig å stå sterkt i et allerede dårlig forhold.

 

Henrik Formoe (25)

Henrik er opprinnelig fra Kristiansand, men har bodd i Oslo siden 2015. Henrik har holdt på med film siden han fikk sitt første kamera med DV-kassetter da han var 11 år gammel. De siste seks årene har han studert kunsthistorie og jobbet i film- og tv bransjen innenfor lys og location, men ønsker å skrive og regissere egne prosjekter.

I et Oslo dekket av grå vinter, forsøker en ung, empatisk mann å unngå alt som gjør han engstelig. Fra høyt tempo og unnvikelse havner han brått i et lyskryss som forblir rødt. Han blir etter hvert nødt til å forholde seg til menneskene ved gangfeltet, og ikke minst til sine egne tanker, der de sammen venter på at en grønn mann skal dukke opp.

 

Victor Quach (21)

Victor er en norsk-kinesisk filmskaper og fotograf. Filmene til Victor har blitt tatt ut til flere filmfestivaler. Kortfilmen «Limerence for a lantern» ble nominert til beste film i kategorien UNG på Amandus International Student Film Festival og vant beste foto. Quach sin nyeste film, «I’m Tired, I Don’t Want To Talk», ble blant annet nominert som best fiksjonsfilm ved Prague Youth Film Festival. Etter å ha vært oppdratt av innvandrerforeldre fra Vietnam, er kultur og mangfold kjerneverdier for Quach, noe som står sentralt i hans nye norsk-kinesiske kortfilmprosjekt M?.

Vekk fra mors hjerte, hvor vil du finne lykke?

 

Om Viken UNG-stipendet: 

Viken UNG-stipendet gjennomføres og administreres av?Mediefabrikken på oppdrag fra Viken Filmsenter AS. Viken UNG-stipendet er for filmskapere mellom 15 og 30 år som ønsker å realisere et prosjekt. Stipendet skal gi flere unge filmskapere muligheten til å øve seg. Stipendet skal gå til å utvikle, produsere og ferdigstille filmprosjekter på maks 15 minutter. Hva slags film du vil lage – og hvor du vil vise den – er opp til deg. Prosjektene som mottar stipend får også veiledning fra Mediefabrikken, og muligheten for å låne gratis produksjonsutstyr. Les mer om Viken Ung-stipendet HER

Om Mediefabrikken:  

På Mediefabrikken kan du få hjelp til å utvikle prosjekter, og til å utvikle deg selv som filmskaper. Mediefabrikken tilbyr veiledning, gratis produksjonsutstyr, produksjonsstipend og utviklingsprogrammer. Mediefabrikken er en enhet i Viken Fylkeskommune. FNs 17 bærekraftsmål skal ligge til grunn for samfunnsutviklingen i Viken, kort sagt i «alt»?Viken fylkeskommune gjør.?Les mer om?status for?bærekraftsmålene?i Viken,?hva ulike aktører gjør, og?hvordan?fylkeskommunen?jobber?med?bærekraft HER.

Kontaktperson

Marte Østby-Deglum

Prosjektkoordinator Mediefabrikken
Telefon: +47 909 70 736
E-post: marteo@viken.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.