Logo – Viken Filmsenter

VIKEN UNG SPILLSEMINARNB! Artikkelen er flere år gammel!

Andre desember møttes mottakerne av Viken UNG-spillstipend på Kulturhuset i Oslo. Samlingen ble arrangert av E6 Østfold Medieverksted.

 

Målet med seminaret er å skape en nettverksarena for unge spillutviklere, der de kan utveksle erfaringer og få tilbakemeldinger på sine spillprosjekt.

Tilstede på seminaret var sju stipendmottagere fra fire forskjellige spillprosjekt. Som representant fra den profesjonelle bransjen hadde vi med Jo-Remi Madsen fra D-Pad studio, blant annet kjent for arbeidet med spillsuksessen Owlboy. Seminaret ble ledet av spillkonsulent ved E6 Østfold medieverksted, Camilla Wang Kvalheim.

Seminaret var lagt opp med work-in-progress presentasjoner av de ulike prosjektene. Her fikk seminardeltakerne innblikk prosjektenes progresjon, problemer underveis og veien videre. Etter hver presentasjon var det lagt opp til samtaler og innspill rundt hvert prosjekt.

Som avslutning på seminaret ble de ulike spillene satt opp, slik at deltagerne kunne teste hverandres demoer. Dette ga nye og verdifulle innspill som stipendmottagerne kunne ta med seg videre.

Tilbakemeldingen etter seminaret var at det var veldig interessant å få innblikk i hva de andre lagde, samt få tilbakemeldinger på egne prosjekter. Det trekkes også fram at det var verdifullt å få innspill fra Jo-Remi Madsen, som har erfaring med å utvikle spill for et internasjonalt marked.

Viken UNG-spillstipend gir unge spillutviklere muligheter til å utvikle og gjennomføre et spillprosjekt. Stipendet er for unge spillutviklere fra 16 år og oppover , og maksimalt stipendbeløp er 25 000 kroner.  Prosjektene som mottar spillstipend får tilbud om veiledning som en del av prosessen.

Viken UNG-spillstipend administreres av E6 Østfold Medieverksted på vegne av Viken filmsenter.

 

 

Til stede på seminaret:

Sindre Lie spillprosjektet “Winds of Fire”.

Hanna Folkestad, Sondre, Philip og Martine med spillprosjektet “The Rest”.

Øivin Madsen med spillprosjektet “Pocket Plantation”.

Sebastian Valla med spillprosjektet “Growth VR”.

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.