Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Vil du bli med i en av våre nettbaserte skrivegrupper?

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Trenger du feedback og noen å sparre med? I midten av juni starter vi tre nettbaserte skrivegrupper, to for langformat og en for kortformat. Ønsker du å delta?  Send oss «treatment»  innen 20. mai! 

 

 

Langformat:  

Ulf Breistrand og Helena Nielsen er gruppeledere for langformat. Det er plass til tre deltakere per gruppe. Deltakere søker  seg inn med «treatment» og prosjektbeskrivelse på maks 15 sider. Legg også ved CV.

Alle deltakerne i gruppen leser hverandres prosjekter før oppstart. Gruppen har fellesmøter på egnet digital plattform, i tillegg til en-til-en nett-møter med gruppelederne. Gruppen følges opp over 8 måneder, fra juni til januar 2021.

Kortformat? 

Einar Sverdrup er gruppeleder for kortformat. Her er det plass til fire deltakere. Deltakere søker seg inn med «treatment» på maks 5 sider. Legg også ved CV.

Alle i gruppen leser ?hverandres prosjekter før oppstart. Gruppen har fellesmøter på egnet digital plattform, i tillegg til en-til-en nett-møter med gruppeleder. Gruppen går over 6 måneder, fra juni til desember 2020. 

 

 

Einar Sverdrup er utdannet manusforfatter fra Den danske Filmskole. Han har undervisningserfaring i manus og dramaturgi fra filmlinja på Danvik Folkehøyskole  hvor han har jobbet i flere år. Sverdrup debuterte som manusforfatter med spillefilmen?«De Umoralske» i 2013. ?Han har også vært medforfatter på kortfilmen «Den grønne dalen» som vant Gullstolen for beste Kortfilm i 2018.  

 

Helena J. Nielsen er utdannet manusforfatter fra Filmskolen i Lillehammer i 2012, og har vært med på en rekke film og tv- produksjoner i Norge, Sverige og Danmark. I?det siste har hun skrevet på prosjektet?«Leirskolen». Hun mottok Nye Veier-utviklingsmidler til prosjektet i 2019, og er hovedforfatter på ytterligere to tv-serier.? Nielsen har også erfaring som konsulent og?manusveileder, og jobber?for å få frem forfatteren og prosjektets egenart og stemme. 

 

Ulf Breistrand? har mange års erfaring som manusveileder/dramaturg, regissør og manusforfatter, blant annet for NRK Drama, Den norske Filmskolen og Filminstituttet, samt europeiske workshops som North by Northwest og eQuinoxe Europe.? Breistrand har vært tilknyttet filmsenteret siden 2013 og har tidligere ledet flere skrivegrupper. Han har også vært veileder for utviklingsprogrammet «LANGSTRAKT». 

 

Deltakerne settes sammen i en felles facebookgruppe slik at de kan dele erfaringer, og bruke hverandre, utover den veiledning som gis ved senteret.  

Søknadsfrist: 20. mai 2020!
Deltakeravgift: kr. 1000,-

Søknader sendes inn via vår nye søknadsportal.
Gå til knappen søk tilskudd, der finner du skrivegrupper!

Gå til søknadsportal

Kontaktperson

Sirin Eide

Fagansvarlig bransjehevende tiltak og talentutvikling
Telefon: +47 924 41 441
E-post: sirin@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.