Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Vinnere av idé-pitchekonkurransen på Nordic/Docs

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vi gratulerer de to vinnerne fra fredagens idé-pitchekonkurranse på Nordic/Docs.

Førsteprisen på 30 000 kroner gikk til Kari Klyve-Skaug fra Iris Film og prosjektet «Nonnene i Norddal».

Filmen skal fortelle en innspirerende og unik historie om en gruppe mennesker som har et ambisiøst tilsynelatene umulig mål på et umulig sted.

Nonnene i Nordal

Andreprisen på 15 000 kroner gikk til Lars Nygaard for prosjektet «En kartong sigaretter».

Den unge filmskaperen viser en genuin nysgjerrighet på mennesket og presenterte et prosjekt om en mann som har levd et krevende liv og holder på sine rutiner og livsstil.

Lars Nygaard til nettJuryen har bestått av Fredrik Nielsen (Østnorsk filmsenter), Lars Løge (Sørnorsk filmsenter) og Kalle Løchen (Viken filmsenter). Pitchekonkurransen er et samarbeid mellom Østnorsk, Sørnorsk og Viken Filmsenter. 10 prosjekter ble pitchet for juryen.

Vi gleder oss også over at tre andre priser også gikk til prosjekter fra Viken regionen.

Pål Refsdahls «Dugma- the Button», som vi har fulgt lenge, vant prisen for beste dokumentar. «Fra Barn til Borger» av Janne Lindgren fikk «Honourable mention» for beste midt-lange dokumentarfilm og «Sommerfulgeprinsessa» av Gudmund og Haakon Sand fikk publikumsprisen.

Se hvilke andre filmer som vant priser her.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.