Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Årets siste tildelingsrunde

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenter tildelte i styremøte 20. desember 2017 tilskudd på 1 885 000 kroner til 8 prosjekter. Det var registrert 27 søknader i denne søknadsrunden med et samlet søknadsbeløp på 6 340 934 kroner.

I denne siste søknadsrunden i 2017 var det adskillig færre søknader enn tidligere i år. I 2018 vil det igjen være tre søknadsrunder, slik det har vært praktisert tidligere år. Med tildelingene i denne runden er det til sammen i 2017 gitt tilskudd til 29 prosjekter til produksjon av dokumentar- og kortfilm, og utvikling av spill. Halvparten av tilskuddene har gått til kortfilmer, 9 av tilskuddene har gått til produksjon av dokumentarfilm og 5 av tilskuddene var til utvikling av spill.

Sett sammen med utviklingstilskudd til dokumentarfilm som har løpende frister er kjønnsbalansen for regissører tilnærmet 50/50, og balansen for produsent/regissør/manusforfatter er også tilnærmet 50/50. Dette vil fortsatt være en viktig prioritering for filmsenteret i 2018.

 

 

Produksjonstilskudd kortfilm

HOCKEY, regi: Bjørn Erik Pihlmann Sørensen
Bjørn Erik Pihlmann Films Sørensen er tildelt 90 000 kroner.

Om prosjektet
Arthur er 11 år, og prøver å gjøre seg så usynlig som mulig når han skal på skøyteisen og øve hockey. De store hockey guttene oppdager at han er der likevel. Geir er verst. Arthur prøver å beskytte seg mot slag og hets. På sitt svakeste finner han mot nok til å stå opp mot mobberne. Aggresjon hos Arthur ramler ut i en voldsom kraft.

 

INGENMANNSLAND, regi: Ali Parandian
Annica Pictures er tildelt 350 000 kroner.

Om prosjektet
Carlos, Erffan og Amir, tre Oslo-gutter i begynnelsen av tjueårene, er på vei til en fest. På veien får Carlos et illebefinnende. Han mister puls, blir bevisstløs, og slutter å puste. I det Erffan og Amir ringer medisinsk nødhjelp oppstår en kamp mellom liv og død.

 

EN NY REISE, regi Odd Magnus Grimeland
Ten Thousand Images as ved produsent Mette Cheng Munthe-Kaas er tildelt 295 000 kroner.

Om prosjektet
«En ny reise» er en ærlig og vakker skildring av en håpefull og vanvittig tid, hvor en hel generasjon søkte etter selve eksistensens kjerne. Med utgangspunkt i et av Nils Yttris sterkeste dikt, løfter Odd Magnus Grimeland med vare og kraftfulle filmatiske grep frem essensen av søttitallets søken etter grunnleggende menneskelige kvaliteter, og utfordrer verdisynet i vår moderne bevissthet.

 

ALDRI ALENE, regi Alexander Asbøll
Curry film as ved produsent Ulrik Imtiaz Rolfsen er tildelt 300 000 kroner.

Om prosjektet:
Aldri alene er en historie om to venner som skal på en stor hjemmefest, fortalt gjennom en av karakterenes mobiltelefon, den ene gleder seg til å se jenta han dater, den andre har knapt vært på en fest før. Seeren ser kun det mobilen ser og hører. Dette fører til svarte hull i historien, som seeren selv må tolke seg frem til.

 

Produksjonstilskudd dokumentar

 

 

MAKING SENSE TOGETHER, regi: Ellen Ugelstad
Twentyone Pictures Ellen Ugelstad Photography er  tildelt 350 000 kroner.

Om prosjektet
I dokumentaren Making Sense Together undersøker regissør Ellen Ugelstad forholdet mellom makt og avmakt i psykiatrien. Filmen er en hybrid og gjennom personlige intervjuer, iscenesettelser og arkivmateriale belyser filmen maktstrukturer i helsevesenet – fortalt av både brukere, pårørende og ansatte. Filmen deles i fem kapitler med titlene Medmenneske, Språk, Tillit, Roller og Håp.

 

FENGSLET OG FORLATT, regi: Katja Høgset
Speranza Film AS ved produsent Margreth Olin er tildelt 200 000 kroner.

Om prosjektet
Finnes det grenser for menneskeverd? Fengslet og forlatt tar deg med til kjelleren på Ila fengsel, der Norges sykeste og farligste innsatte soner. Isolert på cellen mesteparten av døgnet blir de sykere og farligere. Disse mennene har forvoldt stor smerte, men deres egne historier er også preget av omsorgssvikt, vold og rus. Rettspsykiater Randi Rosenqvist jobber for å bevare deres menneskelighet.

 

Utviklingstilskudd spill

 

 

DE TRE SMÅ GRISENE, regi Kim Lid
Agens as ved produsent Peter Måseide er tildelt 150 000 kroner.

Om prosjektet
Morsomt og spennende eventyrspill for barn i førskolealder hvor man spiller rollene som både de tre små grisene – og den store stygge (og veldig sultne) ulven. Hjelp grisene med å flytte hjemmefra og bygge seg egne hus, før ulven kommer for å blåse dem ned… Klarer grisene å lure ulven i fella til slutt? Spillet er laget med en stor porsjon humor, som gjør at barna vil elske det.

 

NEAR EARTH ORBIT, regi Vojislav Dimitriejvic
Dwarf Cavern as ved produsent Vojislav Dimitriejvic er  tildelt 150 000 kroner.

Om prosjektet:
N.E.O. er en første person space spenning action eventyr simulering. Du kontrollerer en av astronautene på I.S.S. og utfører oppdrag i det harde miljøet av vakuum og mikro-gravitasjon. Etter en forferdelig ulykke med I.S.S. blir overlevelse midtpunktet for spillet.

Hvert valg i spillet har konsekvenser. Forhold du bygger, dine fysiske og følelsesmessige attributter og misjonens suksess eller feil, fører alle til forskjellige historieendringer. Hvilken vei velger du når du prøver å finne en trygg måte å komme tilbake til jorden på, levende?

Plattformer: PC og PS4 VR.

 

Utviklingstilskudd dokumentar

Tilskuddsordningen ”Dokumentar utviklingstilskudd” har løpende behandling. Siden forrige offentliggjøring 23. oktober er det gitt ett utviklingstilskudd til dokumentaren med arbeidstittel Hjem. Tilskuddet ble tildelt 1. desember 2017.

 

 

HJEM  (arbeidstittel), regi: Trine Vallevik Håbjørg
Råsalt as ved produsent Trine Vallevik Håbjørg er  tildelt 70 000 kroner.
Animatører: Øyvind Tangseth og Trine Vallevik Håbjørg

Om prosjektet
I 2014 fikk Vestlandet smake på hva fremtiden vil bringe. Enorme nedbørsmengder førte til flom – og store ødeleggelser var konsekvensen. Etter flommene som oppstod var det stor mediedekning. Selv bet jeg meg merke i vestlandsbonden som hadde flyktet høyere opp på eiendommen da huset ble tatt. Innbitt bedyret han at huset skulle bygges opp igjen på nøyaktig samme sted som det stod, for der hadde de bodd i generasjoner og der skulle de fortsette å bo.

Dette fasinerer meg. Er vi så knyttet til akkurat den jordlappen vi kommer fra? Hva gjør mennesker når klima forandrer seg og de kanskje ikke lenger kan fortsette å bo der de er oppvokst? Hva gjør man når man blir rammet av flom, tørke eller orkan som for eksempel på Haiti? Hvordan oppleves dette for unge mennesker som er i ferd med å skape seg en framtid? Dette er er noen av spørsmålene jeg ønsker å utforske i denne animerte kortdokumentar.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.