Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Filmvisninger på nye arenaer

NB! Artikkelen er flere år gammel!
To nye prosjekter er innvilget tilskudd via ordningen for spill- og filmkulturelle tiltak. Vi mottok kun tre søknader i forkant av tildelingen og åpner derfor ordningen for nye søknader på inntil 50.000 kroner frem til 4. oktober.

Les mer om ordningen med tilskudd til spill- og filmkulturelle tiltak her 

 

Aero filmfestival er innvilget 20.000 kroner

Aero filmfestival er en unik filmfestival om menneskets reise gjennom lufta. I en filmhangar på en av verdens eldste flyplasser, småflyhavna på Kjeller, vises det spillefilm, dokumentarer og kortfilm til glede for store og små. Blant årets filmer er en av Stanley Kubricks aller første filmer, «Flying Padre», og den norske studentfilmen «Generation Mars» som ble nominert til student-Oscar i 2016. Årets festival går av stabelen 16. oktober og tilbyr film og aktiviteter for alle aldre. I år har festivalen et spesielt fokus på drager og drageflyving.

 

MIRAGE docfest er innvilget 35.000 kroner

MIRAGE – Art of the Real er et nytt initiativ som ønsker fremme den kreative dokumentarfilmen, og gjøre den mer tilgjengelig og attraktiv for et allment publikum. I samarbeid med Oslo Negativ planlegges det en  filmvisning av den storslåtte hybridfilmen «Atlantide», som hadde premiere i Venezia 2021, i hovedsalen på gamle Deichmanske onsdag 9 oktober. Dette vil være den første filmvisningen på Deichmanske etter den gikk over fra å være bibliotek til å bli en ny kulturarena.

Illustrasjonsbilder fra filmen ATLANTIDE som kan sees på gamle Deichmanske 9. oktober.

Kontaktperson

Marie Bakke Bøhmer

Ansvarlig organisasjonsutvikling og administrasjon
Telefon: +47 952 12 012
E-post: marie@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.