Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Ilze Burkovska Jacobsen – eneste kvinnelige regissør i Annecys langfilmprogram

NB! Artikkelen er flere år gammel!

I år er hele to prosjekter med tilskudd fra filmsenteret, «My Favorite War» og «Reven og Nissen», valgt ut til den anerkjente franske animasjonsfestivalen i Annecy.

 

Den animerte dokumentarfilmen «My Favorite War» er nå nominert i den internasjonale konkurransen Contrechamp for langfilm. I sin omtale av de nominerte filmene trekker festivalen fram at norsk-latviske Ilze Burkovska Jacobsen er den eneste kvinnelige regissøren i hele langfilm programmet.

– Å bli tatt ut til Annecy er oppfyllelsen av en drøm nå som filmen blir ferdig. Det er trist at vi ikke får være til stedet i dette «animatørenes mekka», og møte publikum. Men denne anerkjennelsen kan ingen ta fra oss uansett om den blir digital og ikke fysisk i år på grunn av et virus. Vi deler dette med mange gode kollegaer som tegner/ designer Svein Nyhus og vårt fantastiske team av animatører, sier regissør Ilze Burkovska Jacobsen.

Sammen med ektemannen Trond Jacobsen og Marianne Müller driver Ilze selskapet Bivrost Film. I 2018 vant selskapet en Emmy for den animerte barneserien «Kroppen min eier jeg», sammen med NRK Super.

Produsent Trond Jacobsen forteller at de gleder seg til å få «My Favorite War» ut på kino og TV i løpet av året.

 

«My Favorite War» – historien om regissørens oppvekst i Latvia

«My Favorite War» er en personlig, animert dokumentarfilm som forteller historien om regissørens oppvekst i Latvia under Sovjetunionen i årene 1970-1990. Regimet i Sovjetunionen brukte andre verdenskrig som et betydelig ideologisk våpen for å skremme og undertrykke befolkningen under den kalde krigen. Når Ilze finner et bein fra en tysk soldat i sandkassa begynner hun å finne andre historier begravd under propagandaen.

Filmen er finansiert blant annet av Norsk filminstitutt, Latvisk Filminstitutt, og Viken filmsenter.

 

 

 

 

 

Reven og Nissen – en ny juleklassiker

Animasjonsfilmen «Reven og Nissen», som fikk tilskudd fra filmsenteret i fjor, er også plukket ut til Annecy International Animation Film Festival. Filmen er basert på en tekst av Astrid Lindgren som først ble gitt ut i bokform i 2017. Qvisten, ved produsent Ove Heiborg og regissørene Are Austnes og Yaprak Morali, er med det et stort skritt nærmere ambisjonen om å lage en ny juleklassiker for både barn og familiepublikummet!

 

 

Prosjektomtale:
Det er en stjerneklar julenatt, og i mørket kommer reven ut av hiet for å finne mat. Han tror ingen ser ham på vei inn i hønsegården, men der tar han feil. Gårdsnissen som beskytter dyrene på gården får med seg alt, så hønene er reddet. Heldigvis vet nissen hvor sulten en rev kan bli, for i julen skal ingen gå sulten.

 

Festivalen arrangeres i år online fra 15. til 30. juni!

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.