Logo – Viken Filmsenter

Ny konsulent Viken UNG spillstipendFørste februar tok Mattis Delerud over som konsulent og mentor for Viken UNG spillstipend. Mattis skal vikariere for Camillla Wang Kvalheim som er ute i svangerskapspermisjon. 

Mattis har en variert bakgrunn fra spillbransjen, og har over ti års erfaring som spilldesigner og produsent. I 2014 ble han BAFTA-vinner for det mobile rytmespillet Size DOES Matter.

Mattis har også Syv års erfaring som programleder for Twitch-streamen til Global Game Jam Hamar og er også kjent som som konferansier og programelder for Spillprisen, den årlige prisutdelingen for norsk spillbransje

Mattis Delerud er utdannet bachelor/cand.mag i It med fordypning i Spilldesign fra Norges Informasjonsteknologiske Høyskole. Han har i tillegg årsstudium i Psykologi fra NTNU, samt årsstudium i Medier og kommunikasjon fra Oslo Met. Han har erfaring som spilldesigner og daglig leder i DOS studios. Han har videre jobbet som frilans spillanmelder i NRK P3.

For tiden jobber han som linjelærer i Spill og entreprenørskap ved Danvik folkehøgskole i Drammen.

Mattis er spesielt opptatt av godt level design og spill med få mekanikker. «Gode spill blir til med åpen kommunikasjon, tidlig og jevn playtesting og tydelige frister».

Han liker godt å jobbe med studenter og unge som nettopp har startet med spillutvikling og spilldesign, og synes spesielt mentorering og veiledning av søkere virker interessant og givende.

Vi er veldig glade for å få Mattis med på laget og gleder oss til at dere skal bli bedre kjent med ham!

Viken UNG-spillstipend er for spillutviklere mellom 15 og 26 år som ønsker å realisere et prosjekt. Stipendet skal gi flere spillutviklere mulighet til å øve seg.
Les mer om stipendet og hvordan du søker HER

(Foto: Ine Moen)

Kontaktperson

Viken UNG-spillstipend

Mattis Delerud

Telefon: +47 970 13 754
E-post: spillstipend@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.