Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nye tildelinger på 2,4 millioner

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Styret i Viken filmsenter innvilget 20. mars 2018 produksjonstilskudd til fire dokumentarfilmer og fire kortfilmer, samt utviklingstilskudd til to spill. Det er også tildelt utviklingstilskudd til tre dokumentarfilmer via vår tilskuddsordning med løpende behandling.

Fiksjons- og dokumentarprosjekter som har en utfordrende karakter, både på innhold og form, har fått tilskudd i denne tildelingsrunden. Viken filmsenter mottok 37 søknader i forkant av denne tildelingsrunden og kjønnsbalansen i søknadsbunken var 54 % kvinner og 46 % menn. Det er positivt med tanke på Viken filmsenters mål om en likestilt fordeling mellom kjønnene. Prosjektene som er innvilget tilskudd har en kjønnsfordeling på 69 % kvinner og 31% menn i nøkkelfunksjoner som regi, manus og produsent, og 78 % kvinner og 22 % menn på regi.

 

Tildelingen er basert på en gjennomgang, vurdering og prioritering gjort av filmkonsulent Kalle Løchen.

 

Produksjonstilskudd dokumentarfilm

RADIOGRAPH OF A FAMILY, regi: Firouzeh Khosrovani
Antipode Films as ved produsent Bård Kjøge Rønning er tildelt 350 000 kroner
Om prosjektet
«Radiograph of a Family» tar med seeren på en personlig reise inn i den sosiale genetikken bak moderne iransk historie og identitet. Regissør Firouzeh Khosrovani vokste opp i en familie som ble dypt splittet av revolusjonen i 1979. Gjennom sin egen familiehistorie viser hun fram det komplekse puslespillet som utgjør moderne iransk identitet.

 

NORSK SOMMER, regi: Anders Stai Fougner og Per Søreide Senstad
Frokost Film ved produsent Andrea Ottmar er tildelt 250 000 kroner

Om prosjektet
«Norsk sommer» er en dokumentar om hvordan to gutter fra Oslo Vest ender opp som støttespillerne til «Nora», en norsk jente med arabisk familiebakgrunn som blir forsøkt giftet bort til en mann hun ikke kjenner, og aldri har møtt.

 

BEFORE THE FALL, regi: Heddy Honigmann
Tenkt tv AS ved produsent Frode Søbstad er tildelt 80 000 kroner
Om prosjektet
Before the Fall er en film om tid, den tillater seeren å se på fenomenet tid og definisjon på en helt annen og ny måte. I Before The Fall har alle karakterene det til felles at de er over 100 år. Når døden er så nær ser vi da på livet på en helt ny måte?

 

KLASSEKAMERATENE, regi: Ingeranna Krohn-Nydal
Aminda produksjoner ved produsent Evald Otterstad er tildelt 150 000 kroner
Om prosjektet
Finn Erik Vinje vil lage en minnemarkering over sin forsvunne jødiske klassekamerat fra krigens dager. Er det fremdeles noen som husker Jenny Jakubowitz eller hennes søsken Simon og Sonja så lang tid etterpå? At noen vil motarbeide at arrangementet overhodet finner sted er overraskende for ham. Men Vinje er ikke den som gir seg først.

 

Produksjonstilskudd kortfilm

GRUSOMHETEN, regi: Itonje Søimer Guttormsen
Andropia AS ved produsent Itonje Søimer Guttormsen er tildelt 350 000 kroner

Om prosjektet
Grusomheten handler om en brysom kvinnes kamp for relevans og tilhørighet i en virkelighet som ikke synes å romme henne, og følger Gritt (Birgitte Larsen) som gjennomgår en radikaliseringsprosess i kunstens tjeneste. Mens Gritt beveger seg i tilværelsens gliper i Oslos undergrunn, stiller filmen spørsmål om hva det vil si å være en samfunnsnyttig borger, og hva som utgjør et verdig liv.

 

EN ELLER TO LØGNER, regi: Odd-Einar Ingebretsen
Them Girls Film ved produsent Stine Blichfeldt er tildelt 100 000 kroner

Om prosjektet
En aldrende far ringer sin sønn i håp om å forsones før det er for sent. Det er flere år siden de snakket sammen, da faren trodde han var alvorlig syk. Nå er faren muligens syk igjen. Vi følger deres samtale.

 

Ending Start, Foto: Tove Sivertsen

ENDING START, regi: Cecilie Semec
41/2 Fiksjon AS ved produsent Ingvild Evjemo er tildelt 150 000 kroner
Om prosjektet
Ending Start er en filmatisering gjennom dans, – om en relasjon som går tapt. Musikk av Nils Bech. Silas Kjølmoen Henriksen er regissør. Han jobber til vanlig som danser ved den Norske Opera og Ballett, og spiller selv den mannlige danseren i filmen. Han gjør regi i tospann med fotograf Cecilie Semec. Cecilie Semec står bak en lang rekke prisbelønte kunst og filmproduksjoner internasjonalt.

 

HYSJ, regi: Nini D. Kjeldner
Viper Film AS ved produsent Synne Seltveit er tildelt 245 875 kroner
Om prosjektet
«Hysj» handler om kjæresteparet Erle og Camilla, som er på ferie på Kanariøyene. Erle jobber hele tiden, mens Camilla heller vil leve i nuet og finne på hyggelige ting sammen. Når Erle får slag følger vi hennes subjektive reise gjennom en blanding av hallusinasjoner og virkelighet, til en ny forståelse av hvordan livet burde leves. Men er det allerede for sent?

 

Utviklingstilskudd spill

 

 

SACRED GEMS, regi: Egil Paulsen
Egil Paulsen er tildelt 150 000 kroner

Om prosjektet
Sacred Gems vil være et både avslappende og intenst mobilspill der det fokuseres på strategi og overlevelse satt i et estetisk astro-univers med et suggererende lyddesign og musikkspor som varierer etter spillestilen til brukeren. Inspirert fra Tower Defence-sjangeren lar spillet deg bygge komposisjoner av kanoner som skal hindre horder av fiender. Videre vil spillet ha en mer åpen verden med utforskende plattformelementer mer likt klassikere som Metroid, Super Mario og Solar Jetman.

 

FLÅKLYPA GRAND PRIX, regi: Tinka Town
Ravn Studio AS ved produsent Stine Wærn er tildelt 150 000 kroner

Om prosjektet
Ravn vil gjenskape Caprino-suksessen «Flåklypa Grand Prix» fra 2000 i 3D. Ravn Studio har tidligere laget en versjon av originalen fra 2000 for NintendoDS, men denne gangen blir det i fullstendig 3D-grafikk for Steam og Nintendo Switch. Spillet utvikles i samarbeid med Caprino Filmcenter AS.

Flåklypaspillet alle har spurt etter og ventet på! Nå med ekte 3D-racing, bak rattet på Il Tempo Gigante i det famøse Flåklypa Grand Prix. Samle bildeler, kjør løp i flere varianter av bilspillet, lås opp nye biler og baner – og gå for det berømte magesuget! I tillegg får du et gnistrende, moderne gjensyn med historien og karakterene vi alle elsker, i tillegg til at hele familien kan hygge seg med nye, og tidligere storfavoritter av morsomme minispill. Gled deg til et flunkende nytt Flåklypaspill med ny teknologi, masse spennende innhold, Solan, Ludvig og Reodor – og resten av den herlige Flåklypagjengen.

 

Utviklingstilskudd dokumentar

MYSTERIE EMILIE, regi: Kristoffer Carlin
Motlys as ved produsent Thomas Robsahm er tildelt 100 000 kroner.
Om prosjektet:
En dokumentarfilm av Kristoffer Carlin om hans 20 år gamle datter, Emilie, som har downs syndrom. Til høsten skal hun flytte hjemmefra for første gang og begynne på Toneheim folkehøyskole. Hvordan kommer hun til å takle denne overgangen og hva slags innflytelse kommer hun til å ha på de andre elevene på skolen?

 

THE FUTURE OF IRAQ, regi: Thee Yezen Al-Obaide
Medieoperatørene as ved produsent Ingvil Giske er tildelt 150 000 kroner.

Om prosjektet:
Barn er de uskyldige ofrene i alle kriger. I denne kortdokumentaren møter vi tre barn fra Irak, men opptakene kunne vært gjort under hvilken som helst krig, hvor som helst i verden. Innvevd i filmen er diktene til den kjente irakiske poeten Nazik al-Malaika, og hennes poesi leses av Nawar Al-Naddaf. Regissøren Thee Yezen Al-Obaide vokste selv opp i Irak og flyktet derfra som ungdom til Norge.

 

HJEM, regi: Trine Vallevik Håbjørg
Råsalt as ved produsent Trine Vallevik Håbjørg er tildelt 140 000 kroner.

Om prosjektet
Orkanen Matthew rammet Haiti i 2016. Naturkatastrofen er den verste
siden Haiti ble rammet av jordskjelv seks år før det, der 200.000
mennesker døde, 300.000 ble skadet og 1,5 millioner mennesker ble
drevet på flukt. Hjem er en animert kortdokumentar basert på historier
om unge menneskers møte med naturens destruktive krefter.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.