Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nye tildelinger til filmkulturelle tiltak

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Fire filmkulturelle tiltak er tildelt tilskudd på til sammen 188.000 kroner. 10 søknader ble behandlet i denne tildelingsrunden.

 

 

Tildelinger 8. september 2020

 

Utekino og filmkonsert med skolekorps
Sigumdstad Guro Birgitte er tildelt 18.000 kroner

En utendørs kinovisning høsten 2020 i regi av Ila og Bolteløkka skolekorps. Korpset skal spille til filmer som Petter Vennerøds Himmel og Helvete (1969), Lotte Reiningers Askepott (1923), Året gjennom Bjørfjord Morten Skallerud (1991), Ivo Caprinos Flåklypa 1975 og Disneys Skeleton Dance (1939). Det blir en kveld med kjente og kjære klassikere som nå kan møte et nytt publikum.

 

Oslo Poesifilm 2020
Oslo internasjonale poesifestival er tildelt 40.000 kroner

Oslo poesifilm startet opp som et pilotprosjekt under Oslo internasjonale poesifestival i 2011. Festivalen arrangeres for niende gang 27. november 2020. Festivalen består av filmvisninger med presentasjoner, foredrag, samtaler, workshops og visninger av flermedial poesi rettet mot fagfolk og et interessert publikum.

 

Kunstnernes Hus kino 
Stiftelsen Kunstnernes Hus er tildelt 50 000 kroner

Kunstnernes Hus Kino har etablert seg som en sentral arena for kunstnerisk ambisiøs film og et møtested for kunst- og filmfeltene og et filminteressert publikum. Tilskuddet skal gå til gjennomføring av arrangementer i tilknytning til 12 filmvisninger høsten 2020 og våren 2021. Kunstnernes Hus er den første kunstinstitusjonen i norsk sammenheng som har en teknisk fullverdig kino med helårsdrift. Å bygge bro mellom film- og billedkunstfeltet er en sentral visjon samt bidra i utviklingen av et mer mangfoldig og åpent filmfelt.

 

Oslo Dokumentarkino 2020
Oslo Dokumentarkino Ketil Magnussen er tildelt 80.000 kroner

Oslo Dokumentarkino viser norsk og internasjonal kvalitetsdokumentarfilm og vektlegger filmkunstens rolle og relevans i samfunnet og samfunnsdebatten.
I tillegg til visninger arrangeres det debatter for et bredt publikum. Tilbudet har eksistert sammenhengende siden 2003. De fleste filmene som vises er utenfor regulær distribusjon.

 

I våres ble det tildelt ytterligere 395.000 kroner til lignende tiltak i regionen.
Les mer om ordningen og se vårens tildelinger her.

Neste søknadsfrist er 15. februar 2021!

Kontakt

Marie Bakke Bøhmer

Ansvarlig organisasjonsutvikling og administrasjon
Telefon: +47 952 12 012
E-post: marie@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.