Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nye tildelinger tiltak for barn og unge

NB! Artikkelen er flere år gammel!
7 prosjekter er innvilget til sammen 340.000 kroner til kurs og verksteder for unge i regionen. Blant tiltakene finner vi spillutviklingskurs i Asker, filmkurs i Moss, Drammen og Lørenskog samt en rekke ulike tilbud for unge i Groruddalen. Viken filmsenter mottok i denne søknadsrunden 16 søknader.
Neste søknadsfrist er 15. mai 2022. Les mer om ordningen tiltak for barn og unge her.

 

På sett med deltakere på Veien til KORT film 2021 (foto: Bjørn Erik Pihlmann Films Sørensen)

Erkeenglers filmskole – Stiftelsen Erkeengler
Tildelt: 50 000,-

Stiftelsen Erkeengler skal arrangere filmverksted på Aktivitetshuset Volt i Lørenskog. Verkstedet ledes av Filmskaper Rania Iraki. Målgruppen er barn og unge i alderen 13 – 20 år som vanligvis faller utenfor eller havner i kriminelle miljøer fordi de ikke har andre aktivitetstilbud. Filmverkstedet skal gi disse en arena for kreativitet og mestringsfølelse. Gjennom å lære hvordan å lage film, skal deltakerne få hjelp til å finne og dyrke sin egen stemme. Verkstedet avsluttes med en visning av filmene på Lørenskog kino.

Musikkvideo fra Idé til promotion – Groruddalen Frie Filmere
Tildelt: 44 000,-

Groruddalen Frie Filmere vil i samarbeid med Stovner Rockefabrikk og Rommen Scene, gjennomføre musikkvideoverksted for unge talenter i Groruddalen. Målet med musikkvideoverkstedet er å løfte fram flere stemmer innen både film, musikk og dans, og koble disse uttrykkene sammen.

Kurs i spillutvikling  – Sleepy Turtles Hannah Loddengaard Folkestad
Tildelt: 30 000,-

Kurs i spillutvikling er et tiltak for spillinteresserte unge mellom 13 og 18 år i Asker. Deltakerne får grunnleggende kunnskap om spillutvikling samtidig som de produserer og publiserer sitt eget spill på plattformen Core. Kurset ledes og gjennomføres av Hanna Loddengaard Folkestad og medansvarlig Sondre Haug fra spillseskapet Sleepy Turtles AS.

PurpleFilm – Purple Dragons Collaborative Tales AS
Tildelt: 60 000,-

PurpleFilm er korte, intensive verksteder hvor deltakerne får øver seg på å lage film, og hvor det produseres korte filmer på mellom 1 og 3 minutter. Verkstedet egner seg både for amatører, nyutdannede, erfarne og profesjonelle filmskapere. Målet med verkstedet er at deltakerne får tilgang til profesjonelt utstyr, blir kjent med andre filmskapere og skaper nettverk, i tillegg til å å produsere korte filmer til egen portefølje.

Sommerfilmskole Moss Follo 2022 – Frie Filmere
Tildelt: 45 500,-

Frie Filmere vil gjennom Østfold Filmere arrangere Sommerfilmskole i Moss for unge i alderen 10 – 15 fra nordre-Østfold og Follo. Målet med kurset er å skape grunnlag for at unge skal kunne ta i bruk film som verktøy i egne filmfortellinger. Kurset er praktisk anlagt og fokuserer på å lage film i fellesskap. Deltakerne vil lære å håndtere ulike virkemidler i filmfortelling som lyd, lys, foto, klipp og skuespill.

Talent 2022 – Groruddalen Frie Filmere
Tildelt: 50 000,-

Groruddalen Frie Filmere vil løfte fram nye stemmer fra Groruddalen. Målet med tiltaket er å tilrettelegge for filmproduksjoner hvor unge i alderen 16-25 år kan videreutvikle sitt talent via praksis. Tiltaket bygges nedenfra og opp gjennom også å satse på sommerfilmskole for unge i alderen 10-14 år og praktisk film og TV-verksted for unge i alderen 16-20 år.

Veien til KORT film – Bjørn Erik Philmann Films Sørensen
Tildelt: 60 000,-

Veien til KORT film er et filmkurs skreddersydd unge filmskapere mellom 13 og 16 år, hvor  deltakerne får mulighet til å realisere sin egen film under fagkyndig veiledning. Kurset gir deltakerne trygghet og selvtillit til å utvikle sin egen historie, samt erfare tilfredstillelsen i å fullføre et filmprosjekt. Kurset ledes av Bjørn Erik Philmann Sørensen.

Kontakt

Marte Østby-Deglum

Prosjektkoordinator Mediefabrikken
Telefon: +47 909 70 736
E-post: marteo@viken.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.