Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nye tilskudd til kurs og verksteder for unge

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Rett før sommerferien startet fikk seks aktører beskjed om at de er innvilget midler til å arrangere kurs og verksteder for unge i regionen. Den samlede tildelingen var på 390.000 kroner.

 

Vi mottok ni søknader til fristen 15. mai. Søknadene er behandlet av vår samarbeidspartner på Viken UNG-området, Mediefabrikken. Dersom du ønsker å arrangere kurs eller verksteder som bidrar til å å heve film- eller spillkompetansen til unge i Oslo og Viken-regionen, er du velkommen til å søke om tilskudd. Neste søknadsfrist er 15. november.
Les mer om ordningen med tilskudd til tiltak for unge HER.

Følgende prosjekter er tildelt midler i denne søknadsrunden:

 

GNIST – Stray dog Production AS

Gjennomføring: Oslo
Tildelt: 70 000,-

GNIST er et dokumentarfilmkurs for unge innvandrere, utviklet av produksjonsselskapet Stray Dog productions i samarbeid med Masahat. Målet er å gi unge innvandrer metoder for å fortelle egne audio-visuelle historier. Hovedmålet er at flere unge innvandrere skal få kunnskap, nettverk, og “empowerment” til å dele egne historier. For å komme i kontakt med unge innvandrere i Norge og for å nå målgruppen kurset henvender seg til, vil kartlegging av organisasjoner, miljøer og mulige samarbeidspartnere av relevans være en sentral del av prosjektet. Stray Dogs har en god del erfaring med å nå spesifikke målgrupper gjennom impact og outreach-arbeid for filmproduksjoner, og gjennom Masahat og filmskaper Mohamed Jabaly er det blant annet allerede etablert gode kontakter i det arabiske miljøet.

 

 

Sisterhood Gaming Week – Drammen Sanitetsforening

Gjennomføring: Drammen
Tildelt: 80 000,-

Sisterhood Gaming week er et gratis ferietilbud til jenter i alder 13-17 i høstferien. Deltakerne blir introdusert til Gaming og til «Sisterhood». Unge jenter trenger et fristed fra omverdens press og forventninger, der de i fellesskap med jevnaldrende kan finne trygghet til å være seg selv. Norske Kvinners Sanitetsforening har derfor etablert «Sisterhood» som er en nettverksgruppe for unge jenter. Sammen med Ravn Studio og DBK-E-sport vil Sisterhood gaming week bestå av dager med spilltrening, og innsikt i spillbransjen med fokus på at jenter kan. Underveis i uken vil jentene også ha spillfri tid som vies til ulike «Sisterhood»-aktiviteter. Formålet er å bidra til å styrke jentenes selvtillit og selvfølelse, utvikle gode venninnerelasjoner og gi en opplevelse av mestring, vennskap og respekt for hverandre.

 

Talentutvikling i animasjon – Linda Fagerli Sætheren

Gjennomføring: Oslo
Tildelt: 65 000,-

I løpet av et kalenderår vil 10 talenter få en introduksjon i animasjon utover den kommersielle delen av bransjen – som Disney, Pixar og DreamWorks. Gjennom seks samlinger skal deltakerne bli kjent med historiske skikkelser som Lotte Reininger og Jan Švankmajer, samt utfordres til å benytte animasjonsteknikker de vanligvis ikke ville valgt. 5 gutter og 5 jenter i alderen 15 -20 år vil bli tildelt plass gjennom invitasjon eller basert på innsendt søknad. Kurset er forbeholdt unge talenter, og har som mål å utvikle talentene innen animasjonsfaget. Kurset ledes av Linda Fagerli Sætheren og Eva Fagerli Sæthren.

 

Tiltak for unge under Fredrikstad Animation Festival – Norsk Animasjonsforum

Gjennomføring: Fredrikstad
Tildelt: 80 000,-

Fredrikstad Animation Festival er Nordens ledende festival for animert film. Festivalen arrangerer årlig ulike tiltak for unge med interesse for å animasjon og medieproduksjon under festivalen 21. – 25. oktober. I år vil tiltakene bestå av en fagdag for elever ved videregående skoler og studenter ved høyere utdanning, workshop for unge talenter med en tilhørende visning av ferdige prosjekter, utdanningsstand og møte med studentfilmskapere og portofolievurdering. Formålet med tiltakene er blant annet å øke forståelsen av hvordan animasjonsfilm blir produsert og sikre aktiv deltagelse av unge som lager animasjon eller ønsker en karriere innen animasjonsfilm. I tillegg ønsker festivalen å legge til rette for deltagelse og møter med og mellom unge animatører, slik at de får en plattform for å vise hva de kan.

 

 

PurpleFilm – Purple Dragons

Gjennomføring: Oslo
Tildelt: 75 000,-

PurpleFilm er et verksted hvor unge filmskapere i alderen 15 – 26 år kan øve seg på å lage film. I løpet av et 6 timers verksted får deltakerne filme med profesjonelt utstyr og lage en kort kortfilm på mellom ett og tre minutter. Deltakerne blir fordelt i grupper og kan øve seg på ulike funksjoner. Målet med verkstedet er å gi unge filminteresserte tilgang til profesjonelt utstyr, slik at de kan øve seg på å lage film. Samtidig gir verkstedet mulighet til å utforske ulike samfunnsmessige temaer og skape situasjoner og dialoger hvor dette blir filmatisert. Verkstedene henvender seg både til amatører og profesjonelle historiefortellere og filmskapere.

 

Workshop i manusutvikling – Bjørn Kolstø

Gjennomføring: Bærum
Tildelt: 20 000,-

Workshopen i manusutvikling henvender seg til unge filmskapere og skuespillere i alderen 16-18 år. Utgangspunktet for kurset er å bruke improvisasjon som et verktøy til å utvikle og lage film. Deltakerne skal i løpet av kurset velge et tema de ønsker å utforske, og ved hjelp av improvisasjon skal det skrives en filmscene som deretter skal filmes. Formålet med kurset er å gi unge filmskapere og skuespillere nye verktøy til å utvikle film, samt skape en forståelse om hvordan filmskapere og skuespillere kan jobbe sammen om å utvikle et filmmanus. I tillegg er det viktig å skape en arena hvor unge filmskapere og skuespillere kan møtes. Workshopen holdes Bjørn Kolstø, skuespillerlærer ved NSKI Høyskole og fotograf Ulvar Gansum.

Kontakt

Marte Østby-Deglum

Prosjektkoordinator Mediefabrikken
Telefon: +47 909 70 736
E-post: marteo@viken.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.