Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Seks deltakere valgt ut til Springbrett

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Springbrett skal styrke nytenkende audiovisuelle produsenters evne til å utvikle langsiktige forretningsstrategier.

 

Seks deltakere er nå valgt ut og første samling er gjennomført i koronavennlige omgivelser i Filmparken på Jar. Fokus for de faglige treffene fremover skal ligge på personlig utvikling og forretningsutvikling. De seks deltakerne har erfaringer fra ulike deler av den audiovisuelle bransjen og har dermed i tillegg mye å tilføre hverandre.

 

Nils Stokke og Ellen Lyse Einarsen er fagansvarlige for programmet, og tilknyttet filmsenteret som henholdsvis produsentveileder og manusveileder. De har ansvar for at det faglige innholdet i programmet speiler gruppens behov, og bidrar til å koble produsentene med hver sin mentor. Springbrett dekker mentorenes innsats gjennom hele 2021, og gir i tillegg deltakerne et stipend på 60.000 kroner hver for å frigjøre tid til egenutvikling og fordypning. Les mer om de fagansvarlig her.

 

Fra venstre: Silje Evensmo Jacobsen, Ragnhild Hutchison, Mattis Folkestad, Cathrine Solheim Amarloui, Racha Helen Larsen. Foran: Nina M. Barbosa Blad (Foto: Cecilie Stranger-Thorsen)

 

Springbrettdeltakere:

 

Cathrine Solheim Amarloui har primært jobbet med ledelse, konseptutvikling, salg og markedsføring innen medie- og musikkbransjen og bl.a bygget opp Spotify sitt kontor i Norge og vært digital rådgiver for noen av landets største annonsører. I senere tid har hun drevet en gård med fokus på rehabilitering og terapi før hun i 2018 etablerte firmaet Samfoni. I Samfoni skaper hun innhold med tegnstøtte som skal hjelpe barn med språkvansker og sommeren 2020 ble Ebbe Nebb lansert på YouTube.

 

Ragnhild Hutchison leder Tidvis, et selskap som særlig utforsker nye måter å formidle kulturarv og historie på – ofte digitalt som gjenskapninger eller spill, og gjerne i kombinasjon med andre sanselige opplevelser. Ragnhild er utdannet historiker, og har hoppet av en karriere som forsker. Selskapet ble etablert i 2017 og resten av Tidvis består av historikere, 3D grafikere, spillutviklere, en designer og en tekniker.

 

Mattis Folkestad er utdannet animatør ved Høyskolen i Volda og Queensland College of Art. Han har jobbet i NRK i flere år som utvikler, designer og innholdsleverandør. Mattis er daglig leder for Machineboy, som gav ut det prisvinnende eventyrsspillet Milkmaid of the Milky Way i 2017 og som nylig lanserte spillet Embracelet for Nintendo Switch og PC til strålende kritikker. Machineboy AS ble stiftet i 2018 og holder til i Oslo, og skal lage unike, historiedrevne dataspill for et internasjonalt marked.

 

Silje Evensmo Jacobsen har lang erfaring fra film-og tv-bransjen og har blant annet hatt idé og regi på første og andre sesong av «Team Ingebrigtsen», og den snart premiereklare dokumentarfilmen «Tro kan flytte fjell». I 2019 startet Silje produksjonsselskapet A5 Film sammen med regikollega Mari Bakke Riise. Selskapet fokuserer på kvalitetsdokumentarer og har i desember premiere på sin første dokumentarfilm, «Else og Odd», hvor Mari har regi og Silje er produsent.

 

Racha Helen Larsen har sin bakgrunn fra etnografisk dokumentar fra University of Manchester, samt dokumentarlinjen på Høgskulen i Volda. Hun har jobbet flere år for noen av landets største produksjonsselskaper som blant annet Nordisk Film, Rubicon og Strix. I 2018 etablerte hun selskapet Yellow Log som satser på kreativ dokumentar. Hennes debut som langfilmprodusent, «Hvor man vender tilbake», vant Amanda for beste dokumentar i 2019. Racha deltok i Nordic Film Lab 2019 og er en del av Emerging producer 2020 ved Jihlava IDFF.

 

Nina M. Barbosa Blad er produsent og daglig leder for Barbosa Film, hun ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2014. Hun har produsert 14 kortfilmer og vunnet to Amandaer for beste kortfilm. Ninas siste kortfilm ble vist på Semaine de la Critique i Cannes. Den prisbelønte serien «Nudes» (20 min * 10 episoder) er hennes debut som produsent på et lengre format. Serien ble produsert i samarbeid med NRK. Nina er en hardtarbeidende produsent som fokuserer på talentutvikling og mangfold.

 

Neste fagtreff arrangeres 19. november.

 

Springbrett-utlysningen finner du HER

Springbrett gjennomføres av Viken filmsenter og Mediefabrikken med tilskudd fra Kulturrådet og Viken fylkeskommune.

Kontakt

Lene Juliussen

Prosjektleder bransjehevende tiltak
Telefon: +47 958 27699
E-post: Lene@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.