I denne tildelingsrunden er 60% av regissørene menn og 40% kvinner. Kjønnsbalansen i prosjektene sett i lys av nøkkelfunksjoner som regi, manus og produsent er 53% kvinner og 47% menn.
Tildelingene er basert på en gjennomgang, vurdering og prioritering gjort av filmkonsulent Kalle Løchen og spillkonsulent Kim Daniel Arthur.
Filmsenteret mottok totalt 47 søknader forut for denne tildelingsrunden. Totalt ble det søkt om tilskudd på i overkant av 13 millioner kroner. I søknadsbunken var kjønnsfordelingen 48% kvinner og 52% menn i nøkkelfunksjonene regi, manus og produsent.
HVERDAGSLIV I OSLO HAVN 1798, regi: Mats Jørgensen
Tidvis as ved produsent Ragnhild Hutchison er tildelt 200 000 kroner i utviklingstilskudd.
Om prosjektet
Utviklingen i tiårene på slutten av 1700-tallet og tidlig på 1800-tallet spilte en helt sentral rolle i utviklingen av det moderne Norge. I disse årene ble mye av grunnlaget lagt for den moderne markedsøkonomien og demokratiet, og nye ideal knyttet til kultur, estetikk og omgangsformer spredde seg, hvorav mange fremdeles er med oss i dag. Havnene spilte en sentral rolle i disse endringene; det var gjennom dem at nye varer, moter og ideer kom inn til landet.
Hverdagsliv i Oslo havn 1798 skal gi interaktive digitale opplevelser av hvordan hverdagslivet i Oslo havn i 1798 kan ha vært. Opplevelsene skal stimulere til refleksjon om norsk historie, immateriell kulturarv og historisk utvikling. Prosjektet kombinerer det siste innen historie- og kulturforskning med spillteknologi for å lage unike opplevelser av fortiden.
SYNG MEG I SØVN
Storm Films as ved produsent Janicke Paus Hellebust er tildelt 200 000 kroner i utviklingstilskudd.
Om prosjektet
SYNG meg i søvntar barna med inn i et magisk og søvndyssende univers der de kan leke seg med sang og musikk. Spillet lar barna utforske 10 nattasanger fra norsk visetradisjon i et vakkert animert håndtegnet miljø skapt av den prisvinnende norske illustratøren Bjørn Lie. Med SYNG meg i søvn møter vi barna på deres flater med et oppdatert og nyskapende konsept for formidling av barnesang.
A SYRIAN CELL, regi: Dalia AlKury
UpNorth Film Oslo as ved produsent Jonathan Borge Lie er tildelt 300 000 kroner I produksjonstilskudd.
Om prosjektet
Tre tidligere syriske fanger filmes av fjernstyrte kameraer i en simulert fengselscelle i Oslo for å huske sin tid som politiske fanger. Eksperimentet tar sikte på å finne det mest personlige og autentiske narrativet knyttet til deres overlevelse. A Syrian Cell er en film som undersøker kraften i historiene vi forteller oss selv og andre for å overleve og komme oss videre i livet.
KAKERLAKKENE, regi: Adel Khan Farooq
Mikrofilm as ved produsentene Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen er tildelt 350 000 kroner i produksjonstilskudd.
Om prosjektet
Hvor langt er du villig til å gå for å bli akseptert? Finnes det alltid en vei tilbake?
17 år gamle Tim har akkurat blitt del av et brorskap. Byen der de bor er på randen av kollaps etter at kakerlakker har slått seg ned, og brorskapet gir Tim i oppdrag å redde hjembyen.
Men et møte med en mystisk jente får Tim til å revurdere sin virkelighetsoppfatning. Kakerlakkene er en animert kortfilm om utenforskap og ekstremisme, som viser at søken etter aksept kan få katastrofale konsekvenser.
SPORTEGN, regi: Ingvild Søderlind
Antipode Films as ved produsent Fabien Greenberg er tildelt 315 000 kroner i produksjonstilskudd.
Om prosjektet
12 år gamle Alma er sjalu på lillebroren sin. På sommerferie i det gamle huset ved skogen lurer hun ham til å tro at de ville dyrene i skogen venter på ham. Dette er en skildring av mystikken i livet, fortalt via barns øyne. Alma i puberteten, på terskelen inn i voksenlivet, og den lille uskyldsrene lillebroren.
A GIRL’S NIGHT OUT, regi: Marius Myrmel
Studio Regin as ved produsent Mari Ellefsæter er tildelt 250 000 kroner i produksjonstilskudd.
Om prosjektet
En livlig natt på byen sammen med gode venninner, blir til en klaustrofobisk hjemreise når Maria forsøker å avvise en nærhetssøkende ungkar.