Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Tildelinger filmkulturelle tiltak

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Like før koronakrisen inntraff og «lockdown» ble innført, tildelte filmsenteret 395 000 kroner til syv ulike filmkulturelle tiltak i Oslo og Viken. Arrangørene jobber nå for å tilpasse tiltakene den nye situasjonen vi befinner oss i.

 

Bildet er fra et av Grønnskjerms arrangementer på Vega Scene i Oslo.

Vi mottok i alt 19 søknader om til sammen i underkant av 1,4 millioner kroner. Neste søknadsfrist er 15. august! Les mer om tilskuddsordningen her

 

Tildelinger 4. mars 2020

 

Tøyen Kino 2020
Antipode Films AS er tildelt 50 000 kroner

Tøyen Kino er en gratis, månedlig dokumentarfilmkino der det vises aktuelle dokumentarer av høy kvalitet, kombinert med kulturelle eventer, eksempelvis: regissørsamtaler, konserter, dans og performance.

Tøyen Kino planlegges og gjennomføres fortløpende. Produsenter og regissører kontaktes gjennom arrangørenes nettverk i bransjen, og framdriftsplan tilpasses kontinuerlig i forhold til hvilke filmer, og personer som ønsker å delta. Målet med Tøyen Kino har fra starten i 2016 vært å berike nærområdets, byens og regionens filmtilbud, da spesifikt på dokumentarsiden.

 

Aero filmfestival 2020
Foreningen for filmfestival på Kjeller flyplass er tildelt 60 000 kroner

Aero Filmfestival er en unik filmfestival om menneskets reise gjennom lufta. Lokalisert på en av verdens eldste flyplasser vises det spillefilm, dokumentarer og kortfilm til glede for store og små.

I år ønsker arrangørene å samle festivalen over en dag på Kjeller Flyplass og med det gi liv til historieformidling i lokal og historisk kontekst, med forankring der det startet på Kjeller. Festivalen vil tilby kvalitetsfilm til et bredt publikum for å inspirere deltakerne til å utforske flere filmfestivaler.

 

Utekino på Grua
Grua utviklingsforum er tildelt 25 000 kroner

7. september 2019 holdt Grua Utviklingsforum i samarbeid med Grua Slalombakke den første utekinovisningen på Grua, og i Lunner Kommune, noensinne. Det var en stor suksess med over 200 oppmøtte barn og foreldre.  Nå ønsker arrangørene å gjenta, og bygge på suksessen med et nytt arrangement høsten 2020.

Grua Utviklingsforum er en ideell organisasjons som jobber for utvikling og økt livskvalitet for beboere i alle generasjoner i den lille bygda Grua. Utekino skal være åpent, gratis, alkoholfritt og tilgjengelig for alle. På grunn av de ekstraordinære tidene ble årets arrangement gjennomført som drive-in kino nå i påsken.

 

Film Uten Lerret (Factory Light Festival 2020)
Factory foreningen er tildelt 40 000 kroner

Factory Light Festival viser fram 5 korte filmer i storformat (1400m2) i offentlig rom med stedet som lerret. Det vil også bli arrangert en paneldebatt om filmformidling uten bruk av lerret i offentlige rom.

I tillegg til publikumsutvikling er målet en modning av produksjons- og fagmiljø i Norge, økt deltagelse av norske aktører i det nordiske nettverket og økt synlighet av norsk videokunst, spesielt der lerret ikke brukes og formidlingen foregår i det offentlige rom.

 

Arkitekturfilm Oslo 2020
Rom for kunst og arkitektur er tildelt 70 000 kroner

Vi lever i en tid med raske kulturelle endringer der vår forståelse av byen og de fysiske omgivelsene formes og oppdateres fortløpende. På lik linje med film, musikk, billedkunst, litteratur og scenekunst er arkitektur et tydelig kunstuttrykk i vår samtid.

Interessen for å diskutere arkitektur og byutvikling er økende. Arrangørene ønsker derfor at filmfestivalen skal fungere både som diskusjonsarena for fagfolk, så vel som døråpner for et bred gruppe med kinogjengere.

 

Grønnskjerm
Grønnskjerm er tildelt 100 000 kroner

Grønnskjerm er et arrangement der det vises kortfilmer av unge uetablerte filmskapere etterfulgt av en paneldebatt med etablerte filmskapere som gir konstruktive tilbakemeldinger. Det er gratis for publikum og arrangeres på Vega scene i Oslo seks ganger i året, samt en spesialvisning på festivalen Piknik i parken.

Publikum får se kreative kortfilmer av unge talentfulle filmskapere, samtidig som filmskaperen får videreutviklet talentet sitt og bygget nettverk. I tillegg har produksjonsselskaper mulighet til å oppdage nye talenter. Igjennom året arrangeres det også spesialvisninger med konkurranser eller fokus rettet mot en bestemt tematikk.

 

Utekino Drammen: Tollbugata 2020: Snatch
Utekino Drammen DA er tildelt 50 000 kroner

Siden 2015 har arrangørene stått bak hele 4 utendørs filmvisninger i Drammen. Arrangørene har som målsetting å skape en årlig  ekstraordinær filmopplevelse, gratis og åpen for hele byens befolkning i august måned.

Arrangørene lar filmen definere location og har dermed hatt visninger på ulike steder i byen.  I år ønsker de å forvandle Tollbugata til kveldens kinosal og samtidig tilby en plass der lokale filmskapere kan nå et større publikum.

 

Bildet over er fra ett av Grønnskjerms arrangementer på Vega scene i Oslo.

Kontakt

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.