Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nye tildelinger til verksteder for unge

9 prosjekter er innvilget til sammen 415.000 kroner til kurs og verksteder for unge i Oslo og Viken-regionen våren 2023.

Blant tiltakene finner vi ZeroGames, en workshop der deltakerne får mulighet til å møtes og lære om spillutvikling og Travel Masterclass, et verksted som skal introdusere deltakerne til hvordan de kan bruke mobil eller ipads til å lage korte filmer. Neste søknadsfrist er 15. mai 2023. Les mer om ordningen tiltak for barn og unge her.

Animation er et stop-motion animasjonsverksted for unge filminteresserte i alderen 16 – 21 år.

Følgende tildelinger er innvilget januar 2023:

Bjørn Erik Philman Films Sørensen er tildelt kr. 50 000 til gjennomføring av Veien til KORT film – vol. 3

Veien til KORT film er et filmkurs skreddersydd unge filmskapere i alderen 13 – 16 år hvor de i løpet av kurset skal lege en kort film. Deltakerne får grunnleggende introduksjon til karakterutvikling, dramaturgi og manusskriving. Det er fokus på hvordan en filmproduksjon organiseres og iverksettes. Hovedmålet med verkstedet er å gi unge mulighet til å utvikle sine evner som filmfortellere og gi grunnleggende praktisk forståelse for produksjonsprosessen.
Sted for gjennomføring: Drammen

Grorudalen Frie Filmere er tildelt kr. 50 000 til gjennomføring av Min by, min stemme

Min by, min stemme er et dokumentarfilmverksted for unge i alderen 14 – 23 år. Deltakerne får mulighet til å produsere egne små kortdokumentarer som reflekterer over eget liv, samtid og omgivelser. Deltakerne får innsikt i praktisk bruk av kamera og lyd, og samtidig undersøke hvordan de kan benytte alternative bildespråk, klipping og fortellermåter for å løfte historien. Verkstedet skal på den måten inspirere til lekenhet og kreativitet, samt gi deltakerne verktøy til nye måter å fortelle historier på.
Sted for gjennomføring: Groruddalen/Oslo Øst

Mandari er tildelt kr. 50 000 til gjennomføring av ZeroGames

ZeroGames er en workshop der deltakerne får mulighet til å møtes og lære om spillutvikling. Hovedmålet er å skape en kreativ fritidsaktivitet for barn og unge gjennom et trygt og inkluderende dataspillmiljø. Workshopen skal gi økt kompetanse og forståelse av relevant programvare, og bidra til fokus på håndtering av klimaendringer og forebygging av plastforsøpling gjennom dataspill.
Sted for gjennomføring: Oslo

Mousaviyan artistic er tildelt kr. 40 000 til gjennomføring av Animation

Animation er et stop-motion animasjonsverksted for unge filminteresserte i alderen 16 – 21 år. Deltakerne skal i løpet av workshopen lære å lage en kort animasjonsfilm på 1-2 minutter med 17. mai som tema.
Sted for gjennomføring: Asker bibliotek

Norway Communicates AS er tildelt kr. 45 000 til gjennomføring av Musikkvideo Workshop

Det skal arrangeres musikkvideoverksted for unge i alderen 16 – 22 år under Halden internasjonale Musikkfestival. Deltakerne får lære hvordan å lage en musikkvideo med utgangspunkt i musikk fra et lokalt band i Halden. Musikkvideoen vises på festivalens siste dag i det ordinære musikkvideoprogrammet.
Sted for gjennomføring: Halden

Peridot Films AS er tildelt kr. 30 000 til gjennomføring av Travel Masterclass

Travel Masterclass er et verksted for barn i Drammen og Asker. Verkstedet skal introdusere deltakerne til hvordan de kan bruke mobil eller ipads til å lage korte filmer eller ta profesjonelle bilder. Dagens unge bruker mye tid på sosiale medier, og derfor er målet å gi dem enkle verktøy som kan heve kvaliteten på filmene og bildene. I tillegg skal verkstedet inspirere deltakerne og gi dem innsikt i filmmediet.
Sted for gjennomføring: Drammen og Asker

Purple Dragons Collaborative Tales AS er tildelt kr. 60 000 til gjennomføring av Purple Film

PurpleFilm er korte og intensive verksteder hvor deltakerne får øver seg på å lage film, og hvor det produseres korte filmer på mellom 1 og 3 minutter. Målet med verkstedet er at deltakerne får tilgang til profesjonelt utstyr, lage korte filmer og bli kjent med andre filmskapere og skape nettverk.
Sted for gjennomføring: Sentralen i Oslo

Stiftelsen Erkeengler er tildelt kr. 60 000 til gjennomføring av Erkeenglers filmskole

Erkeenglers filmskole er et kurs for barn og unge fra Lørenskog som av ulike grunner ikke har råd til å delta på andre fritidsaktiviteter utenfor skolen. Deltakerne får lære å lage film fra start til slutt og møte profesjonelle filmskapere som jobber i film-og TV-bransjen. På den måten får deltakerne både inspirasjon og mulighet til å utvikle kreative ferdigheter. Målet med kurset er å forebygge at barn og unge havner i kriminelle miljøer eller på andre måter utenfor samfunnet.
Sted for gjennomføring: Aktivitetshuset Volt i Lørenskog

Stiftelsen festivalkontoret er tildelt kr 30 000 til gjennomføring av Mesterklasse med regissør Tarik Saleh

Arabiske filmdager skal arrangere en mesterklasse med den Svensk-Egyptiske filmskaperen Tarik Saleh. Hovedmålet med mesterklassen er inspirasjon, diskusjon og kompetanseheving rundt temaer som representasjon og mangfold på filmlerretet, castingprosesser og filmens rolle i en brytningstid.
Sted for gjennomføring: Oslo

Kontakt

Marte Østby-Deglum

Prosjektkoordinator Mediefabrikken
Telefon: +47 909 70 736
E-post: marteo@viken.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.