Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Tildelinger tiltak barn og unge våren 2022

13 prosjekter er innvilget til sammen 475.000 kroner til kurs og verksteder for unge i regionen.

Blant tiltakene finner vi Visual Lab som skal gjennomføres under festivalen Mirage i Oslo, et filmverksted i forbindelse med Bollywoodfestivalen og Sisterhood Gaming week i Drammen. Neste søknadsfrist er 15. november 2022. Les mer om ordningen tiltak for barn og unge her.

 

Sisterhood Gaming week

Følgende tildelinger er innvilget juni 2022:

Jentefilm 2022 – 2023 – Frie Filmere
Tildelt: 50.000 kroner
Frie filmere skal arrangere et utviklingsprogram for unge filminteresserte jenter i alderen 17 – 24 år. Målet er å skape en arena der jentene kan utvikle og produsere film i fellesskap. Oppegget innebærer felles samlinger med innspill fra profesjonelle filmskapere og skuespillere.

Tiltak for unge FAF 2022 – Norsk Animasjonsforum
Tildelt: 70.000 kroner
Fredrikstad Animation Festival er en ledende festival for animert film i Norden, og en viktig formidlingsarena for animasjonsfilm. Under festivalen skal det gjennomføres flere tiltak for unge i alderen 16 til 21. Tiltakene har som mål å øke interessen og kunnskapen om produksjon av animert film og filmproduksjon.

Filmverksted under Bollywoodfestival – Bollywood Fest indisk dans- og Filmfestival
Tildelt: 40.000 kroner
Bollywood Festival Norge skal arrangere filmverksted for unge i alderen 13-19 år under festivalen i Lørenskog. Ungdommen skal få en innføring i hvordan å lage film. Deltakerne skal i løpet av verkstedet produsere egne kortfilmer på mellom 1 og 3 minutter. Filmene skal vises som en del av festivalavslutningen på Lørenskog Kino.

PurpleScript 2022 – Purple Dragons Collaborative Tales AS
Tildelt: 40.000 kroner
PurpleScript er et verksted hvor deltakerne får mulighet til å produsere et manus til en kortfilm, med veiledning fra profesjonelle manusforfattere og filmskapere. Målet med verkstedet er at ungdom og unge voksne får øve seg på å jobbe med tekst og historiefortelling, og at de får skrevet ferdig manuset de jobber på. Verksteder legger også vekt på å skape en møteplass for manusforfattere.

Mesterklasser barn og unge – Lanterna Magica
Tildelt: 20.000 kroner
Nordic / Docs skal gjennomføre en serie mesterklasser for unge under festivalen i Fredrikstad i Nnovember 2022. Målet med mesterklassene er å skape interesse for -, innsikt i og kunnskap om prosessene og utfordringene rundt produksjon av dokumentarfilm fra idé til ferdig film.

Visual Lab – Mirage
Tildelt: 30.000 krone
Visual LAB er et opplegg som skal gi de unge kompetanse om filmmediet og hvordan de kan være med å kuratere formidlingsprosjekter. Visual Lab gjennomføres under festivalen Mirage i Oslo. Målet er tredelt –  det skal både gi deltakerne økt bevissthet om innhold på skjerm, øke interessen rundt hvordan film kan brukes som uttrykksform og gi deltakerne erfaring med å kuratere visuelt innhold til publikum.

Super 8 Eco Film Developing Workshop – Natasa Urban
Tildelt: 20.000 kroner
Super 8 Eco Film Developing Workshop er et verksted som skal holdes under filmfestivalen MIRAGE I Oslo. Verkstedet ledes av Natasa Urban og handler om analog film og økologisk filmutvikling. Verkstedet innebærer å utforske organiske måter å fremkalle film på. Deltakerne vil lære om Super 8, enkel analog filmskaping og miljøvennlige måter å fremkalle filmer på.

Døgnfluer – en spillefilm laget på et døgn – Døgnfluer
Tildelt: 25.000 kroner
Døgnfluer skal samle 60 unge kunstnere i alderen 15-25 år som i løpet av 24 timer skal lage en spillefilm. Deltakerne skal dekke alle funksjoner fra skuespillere, regissører, fotografer, animatører, produksjonsdesignere, musikere etc. og ta del i hele prosessen fra idé og manus, til klipp, lydetterarbeid og grade. Hovedformålet er å skape en arena hvor unge film- og kulturinteresserte kan møtes og skape noe sammen. Filmen skal vises som åpningsfilm under OsloPix i kategorien Norsk Indie på Vega Scene 29. august.

Sisterhood Gaming week
Tildelt: 80.000 kroner
Sisterhood Gaming week er et gratis ferietilbud til Jenter i alder 13-17 år i Drammen. I samarbeid med DBK e-sport vil Drammen sanitetsforening legge til rette for en ukes spillopplevelser og nettverksbygging. Jenter gamer, men ofte gamer de mer uorganisert enn gutta. Sisterhood Gamingweek løfter jenter opp og skaper gode opplevelser.

Travel masterclass – Peridot Film As
Tildelt: 20.000 kroner
Peridot film AS skal arrangere workshop for barn og unge i Viken fylke. Verkstedet skal gi deltakerne en introduksjon i hvordan de bruker egne telefoner, Ipader o.l. til å lage film. Deltakerne får mulighet til å lage en film på 1 – 5 minutter.

Filmverksted for jenter med minoritetsbakgrunn – Lowri Rees Produksjoner
Tildelt: 40.000 kroner
Lowri Rees skal arrangerer filmverksted for jenter i alderen 13 og 14 år med minoritetsbakgrunn. Verkstedet gjennomføres i samarbeid med Bouchra Ajouti og hennes nyoppstartede jentegruppe i bydel gamle Oslo. Målet er at jentene skal få utvikle ferdigheter og kompetanse innenfor filmskaping i en trygg  ramme. Verkstedet bygger videre på «Frihet, sett fra mitt ståsted», om jenter og kvinners ulike forhold til hijab.

Abloom workshop – Abloom
Tildeles: 20.000 kroner
Abloom filmfestival skal arrangere workshop for barn og unge med nedsatt funksjonsevne under festivalen. Målet er å gi barn og unge fra underrepresenterte grupper mulighet til å lage film. Deltakerne skal blant annet få en innføring i manusskriving og hvordan å bruke kamera og annet produksjonsutstyr. Tiltaket tilrettelegges både språklig, fysisk og sosialt.

Filmverksted – UKM Viken møtes i Marker – Marker Kommune
Tildelt: 20.000 kroner
Marker kommune og UKM Viken skal arrangere en filmworkshop tilknyttet UKM Viken-camp i september. Rundt 50 unge i alderen 13 til 19 år fra Viken vil samles på Ørje i Marker for å delta på verksted og aktiviteter innenfor visuell kunst og film. Hensikten med filmworkshopen er å legge til rette for en trygg møteplass hvor unge filminteresserte kan bli kjent, sosialisere og sammen skape interesse for filmfaget. Deltakerne vil få en kort innføring i filmproduksjon generelt, og det legges opp til øvelser som skal utvikle idé og karakterer. Det vil tas utgangspunkt i én scene som skal filmes ila.verkstedet.

Kontaktperson

Marte Østby-Deglum

Prosjektkoordinator Mediefabrikken
Telefon: +47 909 70 736
E-post: marteo@viken.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.