Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Tre nye utviklingstilskudd til dokumentar

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenter besluttet den 24. juni å tildele utviklingstilskudd til tre dokumentarprosjekter, i en vurderingsrunde hvor ni søknader har vært behandlet.

Fra prosjektet KRIGERE av Jon Haukeland og Medieoperatørene

– Tildelingsrunden preges av prosjekter med en innovativ tilnærminger til så vel historiefortelling som distribusjon, sier film- og spillkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen.

Ellen Ugelstads Alternative news og Jon Haukelands Krigere er hybriddokumentarer som fortelles innen etablerte univers. Ugelstad fortsetter å fokusere på psykisk helse og på å bygge egne distribusjonssamarbeid og visningsplattformer for prosjektet. Jon Haukelands Krigere er satt i samme verden som hans forrige film, Barneranerne, som ble sett av 18.000 på kino. Også denne gang ønsker filmskaperen å lokke et ungt publikum med en engasjerende fortelling som rommer store samfunnsspørsmål. Hilde Kjøs samarbeider med Stargate media om den poetiske To the barefooted kids who catch crabs, en poetisk VR-dokumentar om mennesket og havets mektighet.

Prosjektene som har mottatt tilskudd er:

Alternative news av Ellen Ugelstad
Twentyone Pictures ved Ellen Ugelstad er tildelt 100.000 kroner

Krigere av Jon Haukeland
Medieoperatørene ved Ingvil Giske er tildelt 150.000 kroner

To the barefooted kids who catch crabs av Hilde Kjøs
Stargate media ved Bjørn Morten Nerland er tildelt 100.000 kroner

Publisert 7. august 2019

Cecilie Stranger-Thorsen

Film-og spillkonsulent
Telefon: + 47 908 84 212
E-post: konsulent@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.