Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken X – skaperverksted med kunstig intelligens som sparringspartner


Hvordan kan Kunstig intelligens (KI) være en sparringspartner i den kreative prosessen? Og hva er det KI ikke kan skape, som vi mennesker (inntil videre) er helt vesentlige for? 

Kunstnerne Axl Le og Ellen Lyse Einarsen inviterer til skaperverksted og utforsking av KI-verktøy for manus- og karakterutvikling. Sett av en kveld til å eksperimentere og ta med deg kunnskap og inspirasjon til eget arbeid. Påmelding skjer til én av de to verkstedene som holdes parallelt, etter en kort felles introduksjon. 

Foto: Yi Le (Axl Le) ?? 

Ellen Lyse Einarsen: Manusutvikling med KI 

I Ellens verksted inviteres deltakerne til å møte med blanke ark eller å ha med egne ideer eller prosjekt. Deltakerne arbeider individuelt med ulike KI-verktøy og får øvelser som driver arbeidet videre. Ellen deler erfaringer fra sitt eget arbeid med utforsking av interaktiv historiefortelling og prosjektet «Jetlag». 

Axl Le: Karakterutvikling i «Meta Interview» 

– Hva skjer med vårt forhold til spillkarakterer når KI kan gjøre disse mer og mer virkelighetsnære for oss? Axl Le inviterer workshopdeltakerne til å utforske karakterbygging med KI innenfor rammene av universet i kortfilmen «Meta Interview», som er under utvikling. Filmen blander KI teknologi, digitale spillkarakterer og film. Deltakerne kan ta med sine egne karakterer som utgangspunkt for utforskingen om ønskelig. 

  

Foto: Yi Le (Axl Le) ??

Praktisk informasjon

 

Skaperverkstedet er åpent for deltakere fra film, spill eller nærliggende bransjer. Det holdes på norsk og engelsk og er gratis for deltakere. Deltakere må ha med egen laptop.  

Sted: Norsk filminstitutt, Dronningens gate 16 – 2. etg.  

Tid: Tirsdag 3. oktober klokken 17:30 – 20:00 

MELD DEG PÅ HER

Påmeldingsfrist søndag 24. september!

    

Om kunstnerne

 

Ellen Lyse Einarsen er utdannet fra manuslinja på Den norske filmskolen i 2004 og har jobbet med spill siden 2007, både hos Funcom og i Tyskland, der hun blant annet jobbet med Angry Birds Epic. Ellen er i dag Head of Production hos Hyper Games og er en av Viken filmsenters veiledere. Ellen arbeider blant annet med innovasjon innenfor interaktiv historiefortelling ved hjelp av ulike KI-motorer. 

  

Axl Le (kinesisk navn: Yi Le ??) er en digital kunstner og filmskaper fra Shanghai, Kina som for tiden bor i Oslo. Gjennom å bruke 3D-programvare som sitt hovedverktøy for kreasjon, skaper Axl verk som utforsker forholdet mellom natur og teknologi, samfunn og individ, nåtid og fremtid. Axl jobber for tiden med å skape opplevelser gjennom bruk av VR, i tillegg til å eksperimentere med KI som verktøy. Han fikk fordypningsstipend fra Viken filmsenter våren 2023 til prosjektet «Meta Interview», som han vil ta utgangspunkt i under verkstedet. 

Kontaktperson

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.