Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nye koronatiltak fra filmsenteret

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vi er som alle andre på feltet opptatt av hva vi kan gjøre for dere som skaper innholdet og gjennomfører prosjektene vi trenger. Viken filmsenter har ikke ekstra økonomiske midler å tilføre, og da må vi forsøke å tilpasse våre tiltak den ekstraordinære situasjonen vi står i.

 

Vi innfører derfor fra i dag disse tiltakene som vi håper kan bidra noe til å lette presset dere opplever:

 

Ny inndeling av rater for tilskudd til audiovisuelle verk innvilget i 2020 

Vi innfører 90/10 fordeling for utbetaling av første og siste rate for tilskudd til audiovisuelle verk innvilget i 2020. Fordelingen har hittil vært 70/30. Prosjekter som allerede har fått utbetalt første rate vil også få utbetalt det resterende beløpet opp til 90% av tilskuddsbeløpet dersom det er ønskelig.

 

Forenklet anmodning om rate 2 for produksjonstilskudd gitt før 2020 

Vi innfører en forenkling ved anmodning om utestående rate 2 for produksjonstilskudd gitt fram til og med 2019. Vi krever bare selve utbetalingsanmodningen. Dermed er det ikke behov for å legge ved grovklipp slik det er oppgitt i tilskuddsbrevet. NB! Dette gjelder bare rate 2, ikke siste rate av produksjonstilskuddet. Det ferdige produktet skal fortsatt formidles til oss ved anmodning om siste rate.

 

Refusjon av revisjonskostnader

Vi innfører refusjon av revisjonskostnader som påløper i forbindelse med regnskapsrapportering. Det vil si at siste rate utbetales som vanlig etter anmodning sammen med dokumentasjon listet opp i tilskuddsbrev, inkludert revisoruttalelse. Faktura for revisoruttalelse legges ved sammen med anmodningen, og vil bli refundert til oppgitt kontonummer. Tiltaket ble iverksatt 31. mars og avsluttet 1. september 2020. 

 

Andre bransjetiltak tilpasset koronasituasjonen

 

Publikumsfokus/outreach/lansering/distribusjon: kortere sesjoner på nett

Vi hadde planlagt et åpent seminar om publikumsarbeid i vår som nå utgår på grunn av COVID-19 situasjonen.

Vi forsøker å erstatte dette med erfaringsdeling i sosiale medier og har opprettet Facebookgruppen «Publikumsarbeid i koronaens tid» for diskusjoner og informasjon om disse aktivitetene.

 

Nettbaserte skrivegrupper
Så fort vi får på plass gruppeledere vil vi legge ut et tilbud om å delta på nettbaserte skrivegrupper. Tilbudet vil være åpent for alle fiksjonsformater og gjennomføres i grupper på maks 3 personer pr gruppe.

 

Nettbasert en-til-en veiledning
Som tidligere kommunisert er vårt ordinære tilbud om 7-10 timer med en-til-en veiledning fremdeles åpent og fullt mulig å benytte seg av digitalt. Vi har knyttet til oss fagfolk og tilbyr både produsentveiledning og manus-/dramaturgiveiledning, i tillegg til veiledning innenfor publikums- og distribusjonsarbeid.
Les om ordningen og veilederne her!

 

Vi benytter samtidig anledningen til å minne om nasjonale ordninger som har tilført ekstra midler:

Norsk filminstitutt: 14 millioner kroner ekstra til utvikling av film og serier

Kulturrådet: Egen ordning for kunst og kulturprosjekter som tilpasses korona

Fritt ord: 40 millioner ekstra til prosjekter

 

Publisert 31. mars 2020

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.