Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Sterk tilstedeværelse fra vår region på årets animasjonsfestival i Fredrikstad

NB! Artikkelen er flere år gammel!

– Viken Filmsenter er en god støttespiller for festivalen, og en viktig bidragsyter for festivalens tiltak for unge. Også samarbeidet om ANIDOX-workshopen, hvor vi samler filmskapere med nye prosjekter innen animasjon, dokumentar og VR, har gjort at festivalen tar viktige grep for utviklingen av animerte filmer og prosjekter, sier festivalsjef Anders Narverud Moen.

 

Den animerte dokumentaren «My Favorite war» av Ilze Burkowska Jacobsen åpnet festivalen som i år også kunne følges digitalt. Barnejuryen valgte å gi prisen for Beste nordisk-baltiske barnefilm til «Reven og nissen» av Yaprak Morali og Are Austnes og vi er selvfølgelig stolte over å ha bidratt til begge disse produksjonene. (se oversikt over prisvinnerne FAF 2020 her)

Film-og spillkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen var tilstede på festivalen og modererte både presentasjonen av filmskaperne i programmet «Young Audiences» og ANIDOX-presentasjonen. I tillegg rakk hun å ha samtaler med bransjeaktører som hadde meldt interesse for det i forkant.

 

ANIDOX-presentasjonen

 

Ivrige ANIDOX-deltakere presenterte prosjektene sine i en egen seanse på TÆPS – og vi er mektig imponert over utviklingen prosjektene har vært gjennom i løpet av den to dager lange workshopen ledet av Cecilie Bjørnaraa og Uri og Michelle Kranot.

Arrangementet ble streamet slik at flere kunne la seg inspirere av prosjektene. (les mer om prosjektene her)

 

Wenche Hellekås og Eva Dam-Hein presenterer her prosjektet «The Mind is A Lonely place» (Foto: Therese Øvergard @netronnorway)

 

Seminar for elever i videregående skole

 

Festivalens studentseminar (Educational) ble arrangert med tilskudd fra Viken UNG. Her fikk vi innblikk i den finske tegneserie-suksessen Belzebubs som nå utvikles til en animert tv-serie. Det fascinerende universet startet som instagram-oppdateringer for å overkomme hverdagslivets daglige kriser og utvikles nå til en familie sitcom med satanistisk tvist.

Innblikket i denne IPén bestående av bøker, musikk, tegneserie, musikkvideo – og nå snart animert tv-serie – var en inspirerende opptakt til workshopen «Master of the Universe» som vi arrangerer i samarbeid med E6 Østfold Medieverksted og Mediefabrikken lørdag 31. oktober.

 

Serieskaperen JP Ahonen og regissør Samppa Kukkonen var tilstede digitalt fra Finnland.

 

I del 2 av seminaret fortalte Rune Spaans, regissør av «Knutsen og Ludvigsen 2: Det store dyret», om utviklingen av spillefilmen som nå går på norske kinoer. Ved å lage et bibliotek med håndholdte bevegelser etterligner de ekte film og gir animasjonen en real-life effekt. Ekstra morsomt var det å se hvordan de lagde en «steal-o-matic» med gamle grand prix opptak, istedenfor å lage en tradisjonell animatic.

 

Rune Spaans, regissør av Knutsen og Ludvigsen 2: Det store dyret, fortalte om hvordan de har gått frem i utviklingen av spillefilmen.

 

Workshop for unge talenter

 

E6 Østfold Medieverksted arrangerte i tillegg en spennende animasjonsworkshop for unge talenter i alderen 16 – 20 år på Kulturskolen i Fredrikstad. Deltakerne kom fra både Viken, Innlandet og Vestland. Workshopen ble arrangert som et samarbeid mellom Amandusfestivalen, Fredrikstad Animation Festival og Viken Ung.

Familiedagen søndag satte et fint punktum for årets festival, med familievennlige filmer og aktiviteter for barn i alle aldre. E6 Østfold medieverksted arrangerte også et animasjonsverksted på Fredrikstad kino denne dagen. Verkstedet var åpent for barn og unge i alle aldre.

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.