Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Sterke prosjekter om identitet

NB! Artikkelen er flere år gammel!

I den siste tilskuddsrunden for utvikling av dokumentar i 2019 ble hele 29 søknader vurdert, og seks prosjekter ble tildelt utviklingstilskudd den 11 desember.

 

Film- og spillkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen sier at prosjektene vitner om den store fortellerkraften og eksperimentviljen som fins i regionen. – Jeg ser frem mot at vi åpner søknadssystemet igjen 1. februar 2020.  Den nye tilskuddsordningen vår er mer fleksibel for produsenter som tenker nytt om utviklingsmetoder, publikumsarbeid og innovativ historiefortelling.

I denne runden står temaene identitet og tilhørighet sentralt. To av prosjektene handler om nordmenn i en global kontekst, hva det innebærer å bære flere kulturer med seg, om å finne hjem og å finne forsoning: I Veien hjem forteller Emilie Beck historien om adopterte Kine, som leter etter tilhørighet i sitt fødeland Sri Lanka. I Fear of Missing out utforsker norsk-sudanske Ibrahim Mursal den pågående revolusjonen i Sudan i samarbeid med lokale filmskapere

De fire siste prosjektene finner menneskelige drama i det kjente og hverdagslige på hjemmebane: Ellen Landes As the lilies bloom er en VR-utforsking av Theodor Kittelsens miljøsyn i en gjenfortolkning av hans verk «Nøkken». Nordic Screens lager med Dropouts en dokumentarserie hvor en gruppe ungdommer får en ny sjanse til å skaffe seg vitnemål. Solveig Melkeraaen lager i Skolen som forsvant en politisk barnedokumentar om sentralisering. Og Asgeir Helgeland åpner et univers av de aller minste aktørene i økosystemet i En bies død.

 

Prosjektene som har mottatt tilskudd er:

 

As the lilies bloom, av Ellen Lande

Substans film ved Kristian Mosvold er tildelt 90.000 NOK

En bies død, av Asgeir Helgestad

Artic Light ved Asgeir Helgestad er tildelt 70.000 NOK

Dropouts, av Lars Hansen

Nordic Screens ved Nils Ketil Andresen er tildelt 70.000 NOK

Fear of missing out, av Ibrahim Mursal   

Hacienda Film ved Dag Mykland er tildelt 70.000 NOK

Skolen som forsvant, av Solveig Melkeraaen  

Medieoperatørene ved Ingvil Giske er tildelt 100.000 NOK

Veien hjem, av Emilie Beck

Indie Film ved Maru Sanchez-Lopez er tildelt 100.000 NOK

 

Totalt 500.000 NOK

Cecilie Stranger-Thorsen

Film-og spillkonsulent
Telefon: + 47 908 84 212
E-post: konsulent@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.