Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken X – idéutvikling i samarbeid med publikum

Kunstig kreativitet?

Hvordan kan Kunstig intelligens (KI) være en sparringspartner i den kreative prosessen? Og hva er det KI ikke kan skape, som vi mennesker (inntil videre) er helt vesentlige for? Kunstnerne Axl Le og Ellen Lyse Einarsen inviterer til skaperverksted og utforsking av KI knyttet til deres egne prosjekter. Publikum kan ha med egne manus de ønsker å utvikle ved hjelp av KI, eller delta i utviklingen av kunstnernes prosjekt. 

Foto: Yi Le (Axl Le)

Axl Le (kinesisk navn: Yi Le ??) er en digital kunstner og filmskaper fra Shanghai, Kina som for tiden bor i Oslo. Gjennom å bruke 3D-programvare som sitt hovedverktøy for kreasjon, skaper Axl verk som utforsker forholdet mellom natur og teknologi, samfunn og individ, nåtid og fremtid. Axl jobber for tiden med å skape opplevelser gjennom bruk av VR, i tillegg til å eksperimentere med KI som verktøy. Han fikk fordypningsstipend fra Viken filmsenter våren 2023 til prosjektet «Meta interview», som han vil ta utgangspunkt i under verkstedet.

Foto: Yi Le (Axl Le)

Foto: Yi Le (Axl Le)

Ellen Lyse Einarsen er utdannet fra manuslinja på Den norske filmskolen i 2004 og har jobbet med spill siden 2007, både hos Funcom og i Tyskland, der hun blant annet jobbet med Angry Birds Epic. Ellen er i dag Head of Production hos Hyper Games og er en av Viken filmsenters veiledere. Ellen arbeider blant annet med innovasjon innenfor interaktiv historiefortelling ved hjelp av ulike KI-motorer, og inviterer til et verksted knyttet til prosjektet «Jetlag» som deltakerne kan utforske sammen med Ellen. Deltakerne kan også utvikle egne idéer i verkstedet.

 

Praktisk informasjon

Skaperverkstedet holdes på norsk og engelsk og er gratis for deltakere. Mer informasjon om tid, sted og påmelding kommer over sommeren.

Verkstedet er utviklet i samarbeid med Cecilie Stranger-Thorsen, som har lang erfaring med å arrangere nordiske skaperverksted og hackathons for film- spill- og VR-produsenter. Hun er prosjektleder for NFIs UP3 program og var konsulent hos Viken filmsenter i perioden 2019-2022. 

Kontaktperson

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.