Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nye utviklingstilskudd til dokumentar

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenter besluttet 27. mai  å tildele utviklingstilskudd til seks dokumentarprosjekter, i en vurderingsrunde hvor femten søknader har vært behandlet.

Fra prosjektet «Bong Thom (The Big Brother)» av Ahmed Zaradasht

Igjen er bredde og kvalitet nøkkelord for tildelingene, sier film- og spillkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen. Prosjektene som har fått tilskudd denne omgangen har både etablerte filmskapere og nye talenter, kortdokumentarer og lengre format. Det er et stort fokus på mangfold i bred forstand i søknadsbunken. I tillegg vitner prosjektene om det store lerretet til Vikens filmskapere: internasjonale historier, ideer om samhold og de aller næreste relasjoner.

Zaradasht Ahmed og Ibrahim Mursals prosjekt tar oss med utenfor Norges grenser. Zaradasht Ahmeds  Bong Thom (The Big Brother) er en fortelling om et moderne liv et tradisjonspreget Kambodsja. Ibrahim Mursal reiser til Sudan for å utforske den pågående revolusjonen sammen med lokale filmskapere i prosjektet The Khartoum diaries.

Med utgangspunkt i en klippet og klistret kladdebok fra 1941 vil Nina Grünfeld fortelle en historie om religion og identitet i Den forsvunne Cheiderboka. Ragnhild Nøst Bergem forteller om et moderne fellesskap på Vidaråsen i Sammen, hvor psykisk utviklingshemmede lever side om side med medarbeidere og andre beboere.

Mari Bakke Riise og Hans+Liv og Jesper Kolstad Røhdseths Kjære pappa forteller om hver sitt omveltende familiedrama: I Hans+Liv portretterer Mari Bakke Riise et ekteskap hvor den ene parten glir inn i demens mens den andre er en vital nittåring. I Kjære pappa følger vi Jesper Kolstad Rødseths konfrontasjon med sine egne alkoholvaner og frykten for å gjenta sin alkoholiserte fars skjebne.

Prosjektene som har mottatt tilskudd:

Bong Thom (The Big Brother) av Zaradasht Ahmed
Ten Thousand Images ved Mette Cheng Munthe-Kaas er tildelt 150.000 kroner

Den forsvunne Cheiderboka av Nina Grünfeld
Gründer film & Coexista ved Nina Grünfeld er tildelt 150.000 kroner

Hans + Liv av Mari Bakke Riise
Speranza film ved Margareth Olin er tildelt 50.000 kroner

Kjære pappa av Jesper Kolstad Røhdseth
Fuglene ved Kari Anne Moe er tildelt 150.000 kroner

Sammen av Ragnhild Nøst Bergem
Norsk Fjernsyn ved Helen Prestgard er tildelt 150.000 kroner

 

I tillegg er Hacienda film ved Dag Mykland tildelt 30.000 kroner i Xpresstilskudd til Karthoum Diaries av Bår Tyrmi og Ibrahim Mursal.

 

Publisert 18. juni 2019

Cecilie Stranger-Thorsen

Film-og spillkonsulent
Telefon: + 47 908 84 212
E-post: konsulent@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.