Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Bli med på Amandustalent 2015!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Er du mellom 16-20 år så kom med din filmidé, få veiledning og skriv manus, dra hjem og lag en vanvittig god film!

Amandustalent handler om å få din filmide klar for produksjon. I løpet av seks dager skal du få veiledning til å utvikle prosjektet ditt gjennom manus- og karakterutvikling, regiøvelser, prosjektplanleggning, og til slutt får du muligheten til å pitche filmprosjektet ditt for et panel. I etterkant av verkstedet er de beste prosjektene garantert oppfølging og produksjon fra ditt regionale filmsenter!

Amandustalent 2015
Amandustalent er et filmverksted for ungdom under 20 år med lidenskap for film, og som ønsker å jobbe film i fremtiden. Gjennom verkstedet får du lære deg kunsten å videreutvikle idéer med god veiledning fra profesjonelle filmskapere. Det blir intense dager med mye hardt arbeid, læring, nye erfaringer og ikke minst mye moro!

Ønsker du å delta?
Årets Amandustalent er fra 21. – 26. mars 2015.
Aldersgrensen for å delta er 16 til 20 år. Du søker ved å sende oss en ide til en film, eller en beskrivelse av en karakter, en situasjon eller en konflikt som du ønsker å lage en kortfilm av. Skriv litt om deg selv og hvorfor akkurat du har lyst til å bli med på Amandustalent 2014. Utgifter til reise, opphold og verksted dekkes av festivalen. Søknadsfrist er 15. februar.

Amandustalent er den største satsningen på talentutvikling under Amandusfestivalen. Verkstedet handler om prosessen fra IDE TIL PITCH. I løpet av verkstedet skal du planlegge en film på 1-5 minutter. Disse seks dagene er satt av til idéutvikling, synopsis, karakterutvikling, sceneskriving, regiøvelser med fokus på skuespillerinstruksjon som skal resultere i en pitch.

En pitch vil si å presentere sin filmidé foran et panel. Talentene vil få individuell veiledning utfra om hvor de står i prosessen, og på slutten av uka skal én scene filmes som en regiøvelse som også kan brukes i pitchen.
Pitchen er selve avslutningen på verkstedet. Og her blir filmidéene vurdert av et panel som består av profesjonelle filmskapere og representanter fra de regionale filmsentrene. I etterkant av Amandustalentverkstedet vil det i regionene bli lagt til rette for at filmene skal kunne produseres.

Dersom dere har spørsmål om Amandustalent, hvordan søke, eller ønsker mer informasjon, send en mail til talent@amandusfestivalen.no

Amandustalent er et samarbeid mellom Amandusfestivalen, Regionale filmsentere og Trafo.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.