Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Ikke lenge igjen til animasjonsfestivalen i Fredrikstad

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Animasjonsfestivalen i Fredrikstad går av stabelen 6.-9. november, så sett av datoene!

 

Årets fokus på animert dokumentar er ekstra spennende og gjør festivalen relevant for en stor del av bransjen. Konkurranseprogrammet er nå klart og festivalen tilbyr i år et variert program, i tillegg til seminarer og mesterklasser på høyt nivå.
Character Design for TV-formats -med Danny Antonucci

Seminarer og mesterklasser

Viken filmsenter er for tredje året på rad en solid støttespiller til festivalens seminarvirksomhet.
Her er en smakebit av hva festivalen har å by på:

  • Animadoc: seminar om animert dokumentar av Annegret Richter, ansvarlig for animasjonsprogrammet på DOK Leipzig i Tyskland.
  • Seminar om dukkelaging for stop motion med Paul Mathot, animatør og leder av dukkeavdelingen hos Pedri Aniamtion BV i Nederland.

Følg med på festivalens nettsider for oppdateringer.

Bransjetreff fredag 7.november

Vi gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer til åpent bransjetreff på festivalen. Her blir det  uhøytidelige presentasjoner av filmskapere som har film i konkurranseprogrammet, og hyggelig mingling i Joker bar på Litteraturhuset. Vi starter kl. 20.30

VI håper å se mange av dere der!


Reisestipend til årets festival

Er du dokumentarfilmskaper eller en del av animasjonsbransjen i vår region, er du velkommen til å søke om reisestipend til årets festival. Filmskapere fra Østfold kan søke om festivalpass.

Send søknad med informasjon om din motivasjon for å delta og hva du ønsker å få ut av festivalen, i tillegg til CV, til soknad@vikenfilmsenter.no. Merk søknaden ”Animasjonsfestivalen i Fredrikstad 2014”

NB:  utsatt søknadsfrist til mandag 3. november!

NB: For å få søknaden behandlet må du være registrert i vårt bransjeregister og bosatt i vår region.

Fredrikstad Animation Festival er Nordens største festival for animert film og har siden 2000 vært etablert i Fredrikstad. En sentral del av festivalen er Nordisk- Baltisk konkurranse for animert kortfilm, som eneste festival i Norden, nominerer festivalen kortfilmer til den prestisjetunge animasjon prisen Cartoon dór, noe som igjen gjør at festivalen er en viktig utstillingsvindu for norsk animasjon.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.