Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nyhetsbrev 24. november 2016

NB! Artikkelen er flere år gammel!

«Nowhere to hide» vant prisen for beste kinodokumentar på årets IDFA

Det er første gang en norsk film vinner denne prestisjefulle prisen på verdens største dokumentar-filmfestival IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam).

Vi gratulerer regissør Zaradasht Ahmed og produsent Mette Cheng Munthe-Kaas fra produksjonsselskapet Ten Thousand Images med denne høythengende prisen for sin vakre og viktige film.

 nowhere-to-hide-til-forsiden

– Dette er en film som bør bli sett. Den forteller om livet og konsekvensene av krigen i Irak, og konsekvensens for livet til vanlige mennesker. En historie som ikke blir fortalt. Prisen betyr mye for at mange mennesker over hele verden får sett filmen, sier produsent Mette Cheng Munthe-Kaas til NRK.

Se traileren her.

 

Filmen er produsert med tilskudd fra blant annet Norsk filminstitutt, Filmkraft, Nordnorsk- og Viken filmsenter. Se oversikt over juryens begrynnelse for alle priser på årets IDFA her.

 

Veier ut av Viken

«Nowhere to hide» er et av prosjektene som har vært gjennom vårt utviklingsprogram for dokumentarer; «Veier ut av Viken».  Utviklingsprogrammet er utformet for å maksimere prosjektet, finne det unike og sikre at det utvikles fokusert ihht intensjon og finansieringspotensial, samt finne den ideelle distribusjon. 

I 2017 starter vi opp en ny runde av utviklingsprogrammet med søknadsfrist 15. januar.

 

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.