Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Oppstart nye skrivegrupper 2015 – kortfilm – novellefilm – spillefilm (nytt)

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vi  bygger videre på tidligere års suksesser og starter opp nye skrivegrupper i slutten av mars.

Skrivegruppene er i utgangspunktet tenkt for manusforfattere og skrivende regissører med  kort- og novellefilmprosjekter, men  vi åpner også opp for muligheten til  utvikling av dokumentar og andre formater dersom det skulle vise seg å være plasser igjen.

Nytt av året, er at vi også ønsker å sette sammen en skrivegruppe med spillefilmforfattere.

Skrivegrupper samlebilde til inspirasjon

For de som ønsker det, blir det også mulighet til å teste ut scener med skuespillere i form av MINI-prøverom, som blir arrangert underveis i prosessen. Dette gjør vi i et samarbeid med NSKI – Norsk skuespillerinstitutt.

Gruppene vil bestå av fire personer. Det vil bli arrangert fem  heldagsmøter hver sjette uke.  Deltakerne får i tillegg tilbud om to en-til-en møter med dramaturgen. Målet er å utvikle kortfilmmanus som er klare til å søke produksjonsstøtte.

Skrivegruppen for spillefilmforfattere vil strekke seg over en lengre periode. De som blir med på dette, må ha mulighet til å delta på fem heldagsmøter i løpet av perioden 17. mars – 30. september

Dramaturger tilknyttet prosjektet er foreløpig: Tone Johnsen, Ulf Breistrand, Ståle Stein Berg og Anniken Fjesme

I tillegg til et åpnings- og avslutningsarrangement, blir det arrangert en felles inspirasjonsdag for samtlige gruppedeltakere. Her blir de som har vært med i skrivegrupper tidligere også invitert. Tilbudet er åpent for alle med tilhørighet i vår region. Grupper og møtesteder vil bli planlagt utfra søkermassen.

For å delta kan du ha en enkel idé, et treatment eller et førsteutkast (på minimum én og maks 10  A4 sider).

  • Søknadsfrist:       1. mars

Søknad sendes til post@vikenfilmsenter.no.
Merk e-posten «Skrivegrupper 2015»

Legg ved CV (med kontaktdetaljer og informasjon om tilhørighet til viken-regionen)

Prosjektleder fra filmsenteret er : Sirin Eide

NB: Alle søkere må være registrert i vårt bransjeregister.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere skrivegruppedeltakere.

Jeg tenker at en skrivegruppe er en utrolig hjelp og ressurs når man utvikler et manus, i tillegg til å gi deg deadliner, så blir gruppa kjent med prosjektet ditt og kan lettere hjelpe deg på vei enn når du bare viser det frem til noen ‘nye’. Det er også veldig gøy å være med på utviklingen til de andre i gruppa og godt å kunne gi tilbakemelding til dem, også. Mini prøverommet fungerte veldig bra. Jeg fikk en ny løsning til slutten og forstod mer av dynamikken mellom karakterene. ( Thea Hvistendal)

Jeg har fått masse ut av å delta i skrivegruppe med mitt prosjekt Mixtape. Det har vært veldig konstruktivt å få luftet og diskutert ideer underveis, og jeg har fått mange gode innspill fra både veileder Tone Johnsen og de andre deltakerne. Det har også vært givende å diskutere og gi tilbakemelding på de andre prosjektene. Det fungerte også fint å kombinere skrivegruppene med en-til-en-møter. ( Aleksander Huser)

Ble møtt av en utrolig dyktig dramaturg og noen fantastiske mennesker. Anser nå skrivegrupper for å være et svært effektivt arbeidsverktøy som jeg helt klart ønsker å fortsette å benytte meg av. ( Thomas Lunde)

Fint å få respons underveis i arbeidet og  fra folk med ulik erfaring og preferanse. Det er lærerikt å følge andres  prosesser.  En glede å få innblikk i andres måte å tenke og jobbe på.
Ingeborg Eliassen:

Å utvikle og bygge opp en skrivegruppemodell tror jeg kan være med å blåse liv i mange spennende prosjekter fra regionen. Det sitter folk rundtomkring og tror de er alene!  (
Martin Ødegaarden Henriksen)

Jeg synes det er et fantastisk initiativ fra Viken Filmsenter. Det er en god og interessant måte å treffe andre som driver med de samme tingene på, og det var stimulerende for eget prosjekt. Lærerikt og givende både fra de andre deltakerne og manuskonsulenten.  (Tuva Synnevåg) 

Her kan du lese mer om tidligere skrivegrupper. 

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.