Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Stort spillfokus i årets siste tildelingsrunde

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Styret i Viken filmsenter tildelte den 29. oktober tilskudd til åtte prosjekter i årets tredje tildelingsrunde for produksjon. Til sammen 48 søknader om produksjon av kort fiksjon og dokumentar, samt utvikling av interaktive produksjoner hadde søkt i runden.

 

– Det er gledelig at antall spillsøknader er fordoblet, sammenlignet med tidligere tilskuddsrunder, noterer film- og spillkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen. Hele tre spillprosjekter fikk til slutt utviklingstilskudd og sikret at en tredjedel av tilskuddspotten går til interaktive fortellinger med store kunstneriske visjoner og med spilleren i sentrum: Erfarne Red Thread med Dustborn og de forholdsvis nystartede firmaene Shy Bonsai med Mibo og Monsterfish med ReKonstruert Drammen. Prosjektene illustrerer både ambisjonsnivået og bredden i den norske spillbransjen, som produserer med hele verden som marked.

Satsningene på spillbransjen som Kulturdepartementet og Norsk filminstitutt har signalisert for 2020 oppleves som tiltrengt og svært behøvd, sier Cecilie. Den helt nye – og aller første –  dataspillstrategien «Spillerom» ble lansert i høst og fremhever verdien av spill som kunstform og kulturuttrykk. Offentlige tildelinger til spill øker med 10 millioner i 2020 og kulturministeren har lovet en fordobling av dette innen tre år.

Dokumentar og kortfilmtilskudd

To dokumentarer har fått produksjonstilskudd i denne runden, Nefise Özkal Lorentzens The First Supper, om moderniseringen av Islam fortalt gjennom portrettet av imam Seyran Ates, samt Mari Bakke Riises Hans + Liv, om kjærlighet og livskraft i livets sluttfase.

Tre kortfilmer fikk også produksjonstilskudd. Eirik Tveiten tar oss med på en hjertevarm trikke-kapring i Trondheims gater i Nattrikken. Øyvind Tangseth skaper fysisk komikk i Utforskerne – en animert fortelling om tre utforskere på en ulykksalig ballongferd. Og Thea Hvistendahl forteller i Cramps en kompleks historie om abort for et ungt publikum.

Det samlede tilskuddet i denne tildelingsrunden er på totalt 1.843.120 kroner.

 

Prosjektene som har fått tilskudd er:

 

Cramps av Thea Hvistendahl

Drama Einar ved Mari Jørgensen tildeles 300.000 kroner

 

Dustborn av Ragnar Tørnquist

Red Thread Games ved Ragnar Tørnquist tildeles 300.000 kroner

 

The First Supper av Nefise Özkal Lorentzen

Integral Film og Litteratur ved Nefise Özkal Lorentzen tildeles 200.000 kroner

 

Hans + Liv av Mari Bakke Riise

Speranza film ved Margareth Olin tildeles 300.000 kroner

 

Mibo av Ole Andrea Haley

Shy Bonsai ved Ole Andreas Haley tildeles 225.000 kroner

 

Nattrikken av Eirik Tveiten

Cylinder Production ved Heidi Arnesen tildeles 168.120 kroner

 

ReKonstruert: Drammen av Mats Jørgensen

Monsterfish ved Mats Jørgensen tildeles 100.000 kroner

 

Utforskerne av Øyvind Tangseth

Råsalt ved Trine Vallevik Håbjørg tildeles 250.000 kroner

 

Vi minner om at Viken filmsenter fra og med 1. februar 2020 går over til ny søknadsportal! 

FILMSØK stenges derfor for nye søknader fra og med 1. desember 2019 til og med 31. januar 2020. Alle anmodninger om utbetaling av rater, stipender eller reisetilskudd som ønskes utbetalt i 2019 må sendes inn via FILMSØK.NO innen 1. desember 2019.

Vår tilskuddsordning med tre årlige søknadsrunder avvikles nå og erstattes med løpende saksbehandling fra og med 1. februar 2020.  Oppdaterte retningslinjer og utfyllende informasjon om ny søknadsportal kommer snart.

Cecilie Stranger-Thorsen

Film-og spillkonsulent
Telefon: + 47 908 84 212
E-post: konsulent@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.