Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Vi oppsummerer Viken akademiet 2013

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken akademiet er et talentutviklingsprogram for unge filmskapere tilknyttet Viken filmsenter og Mediefabrikken i Akershus. Programmet, som startet opp i januar, ble avsluttet sist helg på Feiring, nord i Akershus. 10 talenter fra Viken-regionen har deltatt i programmet.

viken akademietWorkshopmedMaureenThomas
Gjennom året  har det vært arrangert 13 fellessamlinger med ulike kurs, foredrag og verksteder.  Deltakerne har jevnlig hatt møter med sin personlige mentor og i tillegg  fått tilbud om  én-til-én møter med manusveiledere.

De har også deltatt på faglige opplegg innen blant annet ideutvikling, dramaturgi , regi, ledelse og skuespillerinstruksjon. Målet har vært  å styrke deltakernes egen utvikling som kreativ filmskaper. De har fått hjelp til å utvikle egne prosjekter, og de har utvidet sitt nettverk. Blant gjesteforeleserne finner vi Vinca Wiedemann, Zara Waldebäck. Maureen Thomas, Jonas Aakre og Gianluca Iumiento.

Gjennom året har man også brukt tid på å utvikle en åpen og leken kultur i gruppa som vi håper deltakerne tar med seg videre som filmskapere og som fremtidige bransjeaktører i Viken-regionen.

Viken akadamiet skuespillerinstruksjonViken akademiet har også hatt et særdeles spennende samarbeid med KHIO – Teaterhøgskolen, noe som blant annet resulterte i at alle lagde hver sin film i løpet av en uke under Oslo International Acting Festival i mai, med ”publikum” som tema.

Akademiet vil fortsette neste år med oppstart i august 2014.  Søknadsfrist 1. mai.

Deltakerne har følgende å si om betydningen av å delta:

”Akademiet har vært veldig bra for meg, det har vist meg hva det betyr å skrive, og det har vært uvurderlig.”.

”Jeg har fått en kjernegjeng som jeg alltid vil kunne støtte meg på i framtiden. Og det har åpnet opp mange ulike muligheter for meg som har lært meg mye og gjort meg enda mer bevisst på min egen rolle som produsent”.

”Akademiet har betydd ufattelig mye for meg, og jeg føler meg blant annet; sett, inspirert og utfordret”.

” Jeg har fått en trygghet i mitt eget arbeid og stoler mer på meg selv og mine evner etter Akademiet. Jeg har også fått masse nye verktøy, tips og triks jeg kan bruke når jeg skal jobbe med film videre”.

”Det å bli vurdert som et talent betyr mye for selvfølelsen, og når sammensveisingen av gruppa kan gjøres så godt som dette har det en uvurderlig personlig verdi livet ut.”.”Først og fremst har det betydd mange nye venner og kollegaer! Og det er faktisk ikke så rent lite! Det har vært utrolig godt å få vite at man blir satset på og at folk ønsker å utvikle deg som filmskaper”.

viken akademiet 2013 495x915Disse ti har deltatt i første utgave av akademiet: Andrea Sand Gustavsson, Thea Hvistendahl og Christian K. Norvalls fra Akershus, Catharina Heide Amundsen, Kenneth Karlstad og Petter Onstad Løkke fra Østfold, Anette Ruud Andersen, , Christoffer Eide og Kristoffer Sindre Vittersø fra Vestfold og Yngvar Christensen fra Buskerud.

Følgende har vært knyttet til prosjektet fra Mediefabrikken og Viken filmsenter som prosjektledere og veiledere:  Anders Fristad Rudolph, Anniken Fjesme, Guro Ekornholmen, Sirin Eide og Tom Rysstad.

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.