Logo – Viken Filmsenter

Viken UNG

Viken filmsenter har som ambisjon å være et kunnskapssenter og en tilrettelegger for unge på vei mot den profesjonelle film- og spillbransjen.  Filmsenteret forvalter øremerkede midler fra Kulturdepartementet til kurs og verksteder for unge.


Vi samarbeider tett med Mediefabrikken og E6 Østfold Medieverksted om Viken UNG-stipendet og ulike verksteder for unge.  Filmsenteret utlyser også midler til eksterne aktører som ønsker å arrangere kurs og verksteder for regionens unge. Ordningen har to årlige søknadsfrister: 7. mai  og 15. november.

Våre ordninger for barn og unge

Kampanjebilde

Master of the universe

Vil du lage ditt eget historieunivers i samarbeid med andre unge filmskapere, visuelle artister og spillutviklere? I denne workshopen skal dere legge de første byggesteinene i eget historieunivers og jobbe tverrfaglig med konseptet Storyworld. Søknadsfrist 25. oktober!

Les mer
Kampanjebilde

Springbrett for uetablerte produsenter

Hvordan overleve som nyetablert audiovisuell produsent i et medielandskap med mange nye muligheter – men få utprøvde oppskrifter? Produsentsatsingen SPRINGBRETT søker deltakere fra både film- og spillfeltet. Søknadsfrist 30. september!

Mer om
Kampanjebilde

Viken UNG-filmstipend

Selv om korona-krisen har satt en demper på produksjonsaktiviteten, er det fortsatt mulig å søke Viken UNG-stipendet dersom du har et kortfilmprosjekt, en pilot eller en musikkvideo eller på gang! Vi ser for tiden bort fra kravet om fremdriftsplan, da det kan være vanskelig å forutsi når man kan gå i produksjon.

Mer om
Kampanjebilde

Viken UNG-spillstipend

Selv om korona-krisen har satt en demper på produksjonsaktiviteten, er det fortsatt mulig å søke Viken UNG-stipendet dersom du er i gang med å utvikle et spill! Vi ser for tiden bort fra kravet om fremdriftsplan, da det kan være vanskelig å forutsi når man kan gå i produksjon.

Mer om
Kampanjebilde

Stillstander

Her kan du se korte filmer fra Oslo og Viken laget under koronaepidemien!

Se film her
Kampanjebilde

Tiltak for barn og unge

Utlysning av øremerkede midler til tiltak for barn og unge i 2021. Søknadsfrist 15. november 2020!

Mer om

Samarbeidspartnere

Logo/bilde for samarbeidspartner

E6 er et ressurssenter innen opplæring i film, animasjon og spillutvikling. De arrangerer kurs og workshops i samarbeid med blant annet Den kulturelle skolesekken, skoleverket, festivaler og Viken filmsenter. E6 Østfold Medieverksted er organisert som en avdeling ved Kulturskolen i Fredrikstad.

Logo/bilde for samarbeidspartner

På Mediefabrikken kan du få hjelp til å utvikle prosjekter, og til å utvikle deg selv som filmskaper. De tilbyr veiledning, gratis produksjonsutstyr, utviklingsprogrammer og Viken UNG-stipend. Mediefabrikken er en enhet i Avdeling for kunst og kultur i Viken fylkeskommune og holder til i Filmparken på Jar.

Kontakt

Linda Lothe

Kommunikasjons- og administrasjonsrådgiver

Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.