Logo – Viken Filmsenter

Viken UNG

Viken filmsenter har som ambisjon å være et kunnskapssenter og en tilrettelegger for unge på vei mot den profesjonelle film- og spillbransjen.  Filmsenteret forvalter øremerkede midler fra Kulturdepartementet til kurs og verksteder for unge.

Vi samarbeider tett med Mediefabrikken og E6 Østfold Medieverksted om Viken UNG-stipendet og ulike verksteder for unge.  Filmsenteret utlyser også midler til eksterne aktører som ønsker å arrangere kurs og verksteder for regionens unge. Ordningen har to årlige søknadsfrister: 15. mai  og 15. november (UTSATT til 15. januar 2022!)

Våre ordninger for unge

Kampanjebilde

Viken UNG-seminar 2021

Velkommen til Viken UNG-seminar onsdag 1. desember på Tanken i Sandvika. Programmet varer fra kl. 10.30 – 14.00. Ta gjerne med deg en kollega for litt input og inspirasjon i arbeid med tiltak for barn og unge!

Mer om
Kampanjebilde

Master of the Universe 2021

Vil du lage ditt eget historieunivers i samarbeid med andre unge filmskapere, visuelle artister og spillutviklere? Meld deg på innen onsdag 3. november!

Mer om
Kampanjebilde

Årsvisningen 2021

Torsdag 9. desember inviterer Mediefabrikken og Viken UNG til kortfilmvisning på Vega Scene i Oslo. Har du en kortfilm du vil vise? Meld den på her innen 7. november!

Les mer
Kampanjebilde

Viken UNG-filmstipend

Selv om korona-krisen har satt en demper på produksjonsaktiviteten, er det fortsatt mulig å søke Viken UNG-stipendet dersom du har et kortfilmprosjekt, en pilot eller en musikkvideo eller på gang! Vi ser for tiden bort fra kravet om fremdriftsplan, da det kan være vanskelig å forutsi når man kan gå i produksjon.

Mer om
Kampanjebilde

Viken UNG-spillstipend

Selv om korona-krisen har satt en demper på produksjonsaktiviteten, er det fortsatt mulig å søke Viken UNG-stipendet dersom du er i gang med å utvikle et spill! Vi ser for tiden bort fra kravet om fremdriftsplan, da det kan være vanskelig å forutsi når man kan gå i produksjon.

Mer om
Kampanjebilde

Neste generasjon

Ny tilskuddsordning for unge kulturaktører i Oslo med fem millioner i potten og månedlige søknadsfrister.

Mer om
Kampanjebilde

Tildelte stipender

Vi støtter hvert år en rekke prosjekter. Her kan du se hvilke prosjekter som har mottatt Viken UNG-stipend.

Se mer
Kampanjebilde

Lyst til se film?

Her kan du se filmer produsert med Viken UNG-stipend og veiledning fra Mediefabrikken.

Se film her
Kampanjebilde

Tiltak for barn og unge

Utlysning av øremerkede midler til tiltak for barn og unge. Ordningen har to årlige søknadsfrister: 15. mai og 15. november (UTSATT til 15. januar 2022).

Mer om
Kampanjebilde

Springbrett for uetablerte produsenter

Programmet har deltakere fra både film- og spillfeltet og varer ut 2021.

Mer om
Kampanjebilde

Stillstander

Her kan du se korte filmer fra Oslo og Viken laget under koronaepidemien!

Se film her

Samarbeidspartnere

Logo/bilde for samarbeidspartner

E6 er et ressurssenter innen opplæring i film, animasjon og spillutvikling. De arrangerer kurs og workshops i samarbeid med blant annet Den kulturelle skolesekken, skoleverket, festivaler og Viken filmsenter. E6 Østfold Medieverksted er organisert som en avdeling ved Kulturskolen i Fredrikstad.

Logo/bilde for samarbeidspartner

På Mediefabrikken kan du få hjelp til å utvikle prosjekter, og til å utvikle deg selv som filmskaper. De tilbyr veiledning, gratis produksjonsutstyr, utviklingsprogrammer og Viken UNG-stipend. Mediefabrikken er en enhet i Avdeling for kunst og kultur i Viken fylkeskommune og holder til i Filmparken på Jar.

Kontakt

Linda Lothe

Kommunikasjons- og administrasjonsrådgiver

Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.